Pokaż wyniki od 181 do 190 z 213

Wątek: Niedokladnosc AF'a w roznych puszkach

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    No jak kupowales to ja ci mowilem kup 20D a ty ze nie ze lepiej kupic 350D - a teraz bedziesz wymienial... oplacilo sie? ;-)
    No wlasnie duzo osób doradzało na poczatek 350d + jakis obiektyw typu tamron zamiast 20d i ja jej uległem na nieszczescie dla mnie. Z obecnego punktu widzenia wolabym poczeac i rok i dolozyc do 20/30d z 50/1.8.

Duzo osob porównuje ze AF poinno być porownanie samochodów. To porownanie jest nie trafne, porownuje silniki a nie o to chodzi.Wdlug mnie to raczej to ukladu kierowania nalezy je porownać i jesli w samochodach uklad kierowniczy bylby jak AF w Canonie to na kierownicy mialbys luzy jednego obratu kierownica albo nagle zamiast skrecac w lewo samochodpojedzie w prawo... Nie mialbym nic przeciwko jakby w wyzszych modelach byl szybszy af wiecej punktow (i tak jest) ale niech 350d bedzie jeden punkt ale niech trafia tam gdzie trzeba a nie loteria (no w zasadzie tylko centralny jest w miarę użyteczny ;-) ) !!
    Wszyscye wiedza co zalicza sie do poprawnosci technicznej zdjecia i jesli niewiadomo jak wpainaly bylby kadr to jesli ostrosc jest zle ustawiona to zdjecie laduje w koszu. Kolezanka ma starego wieloletniego Nikona analoga i tam nie ma problemu z AF celny i dalo sie to zrobić. A teraz placi sie duzo kasy za tak naprawde badziewie.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To jest pewna ironia z mojej strony, żeby zwrócić ci uwagę że nie można wad sprzętu tłumaczyć brakiem umiejętności fotografującego. Przyjmując twoją argumentację to i pudełkiem do butów zamiast aparatu doświadczony fotograf sobie poradzi.
    Tu nie ma problemu z ostroscia bo w otworkowym aparacie jest nieskonczona glebia

EDIT !!! to powyżej tyczy sie pierwszych 15 stron tego watku
    Ostatnio edytowane przez magix ; 25-08-2007 o 09:38
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uprawnienia umieszczania postów