Pokaż wyniki od 1 do 10 z 213

Wątek: Niedokladnosc AF'a w roznych puszkach

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolero1 Zobacz posta
    Prześledziłem prawie cały wontek i nigdzie nie znalazłem sposobu, który opiszę i który zadziwi niejednego z kolegów fotografów.

[/url]
    Ameryki to raczej nie odkryłeś:

http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=15

Nie wszystkie obiektywy tak działają więc Twoje rozwiązanie jest raczej kulawe. Poza tym przy takiej technice dochodzą inne problemy jak np. zwalony pomiar światła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Ameryki to raczej nie odkryłeś:
    Ale tej Ameryki tu nie było na forum i nikt o niej nie napisał. Dzięki tej Ameryce znikną rosterki większości osób piszących na tym forum. Poza tym większość obiektywów właśnie tak działa . Znam jeden który inaczej pracuje. to oryginalny kit 18-55 sprzedawany razem z aparatem. A jeśli chodzi o pomiar światła wystarczy trochę pomyśleć. Chyba że pracuje się w bezdusznej automatyce. Akurat z tym nie mam problemów. Mój aparat czuję jak dobry kierowca swój samochód. Wiem co od niego oczekiwać w danej chwili i co on mi oferuje w danych warunkach.

Aparat fotograficzny jest jak instrument muzyczny który tak dobrze i pięknie gra jak dobry jest muzyk.
    Trochę rozpędziłem się z tą filozofią:grin: :grin:
    canon 20D; 300D: sigma 18-125 3,5 do 5,6; sigma 70-300 4 do 5,6; canon 50;1/8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie wszystkie obiektywy tak działają więc Twoje rozwiązanie jest raczej kulawe.
    Np. moje tak nie dzialaja, zwlaszcza jesli chodzi o zoomowanie

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uprawnienia umieszczania postów