Pokaż wyniki od 1 do 10 z 213

Wątek: Niedokladnosc AF'a w roznych puszkach

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

tmaciak napisał
    Chyba nie "teges" Twoje 350D jest, bo w moim "trafialność" AF to lekko licząc ~90%, w podobnych warunkach (zdjęcia rodzinne, czyli ~portrety, z ręki, w pomieszczeniach). I głównie mi pudłuje mi Tamron 28-75, Canona 17-40 z rzadka

U mnie 10% do wyrzucenia af w przestreń
    50% widoczny brak ostrości na 100 powieksz
    50% znośnie na odbitkach 18*25 prawdopodobnie ujdzie
    ale w punkt gdzie każda niedokładność ważna ( ostrość oczu na bliskich portretach - tak jak piszę

tamron ( od Cichego) całkiem OK nie gorzej błądzi niezależnie od przysłony od innych
    rozczarowanie jeśli chodzi o celnosc C50/1,4 nie lepiej od kita
    elka też pudłuje

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a-w Zobacz posta
    tmaciak napisał
    Chyba nie "teges" Twoje 350D jest, bo w moim "trafialność" AF to lekko licząc ~90%, w podobnych warunkach (zdjęcia rodzinne, czyli ~portrety, z ręki, w pomieszczeniach). I głównie mi pudłuje mi Tamron 28-75, Canona 17-40 z rzadka

U mnie 10% do wyrzucenia af w przestreń
    50% widoczny brak ostrości na 100 powieksz
    50% znośnie na odbitkach 18*25 prawdopodobnie ujdzie
    ale w punkt gdzie każda niedokładność ważna ( ostrość oczu na bliskich portretach - tak jak piszę

tamron ( od Cichego) całkiem OK nie gorzej błądzi niezależnie od przysłony od innych
    rozczarowanie jeśli chodzi o celnosc C50/1,4 nie lepiej od kita
    elka też pudłuje
    Te moje 10% to Twoje wszystkie kategorie.

Z tym, że nie chciałem udowadniać, że moje 350D jest jakieś wyjątkowo super, tylko raczej, że 25-33% trafień to nawet jak na 350D mało... i to mnie dziwi i na Twoim miejscu spróbowałbym przetestować w miarę możliwości inny egzemplarz, może kalibracja?

90%, biorąc pod uwagę klasę puszki jest dla mnie zupełnie akceptowalne.

A swoją drogą, to planuję (jak się da) jak już będę miał takie "zaobiektywowanie" jak Ty, zmianę na XXD co najmniej i tu się nie ma co czarować jak przedmówcy napisali, przychodzi taki dzień, że trzeba zmienić
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uprawnienia umieszczania postów