Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 213

Wątek: Niedokladnosc AF'a w roznych puszkach

Mieszany widok

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Jakbym wtedy kupowal 20D zaplacilbym za niego 5800. Teraz poszedlby za 4000. Strata = 1800pln. Bez komentarza ;-)
    Jaaasne, chyba z podpiętą Lką
    Moja roczna z trudem poszła za 3100 (tyle, że ja za 20D płaciłem 4500)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    No jak kupowales to ja ci mowilem kup 20D a ty ze nie ze lepiej kupic 350D - a teraz bedziesz wymienial... oplacilo sie? ;-)
    No wlasnie duzo osób doradzało na poczatek 350d + jakis obiektyw typu tamron zamiast 20d i ja jej uległem na nieszczescie dla mnie. Z obecnego punktu widzenia wolabym poczeac i rok i dolozyc do 20/30d z 50/1.8.

Duzo osob porównuje ze AF poinno być porownanie samochodów. To porownanie jest nie trafne, porownuje silniki a nie o to chodzi.Wdlug mnie to raczej to ukladu kierowania nalezy je porownać i jesli w samochodach uklad kierowniczy bylby jak AF w Canonie to na kierownicy mialbys luzy jednego obratu kierownica albo nagle zamiast skrecac w lewo samochodpojedzie w prawo... Nie mialbym nic przeciwko jakby w wyzszych modelach byl szybszy af wiecej punktow (i tak jest) ale niech 350d bedzie jeden punkt ale niech trafia tam gdzie trzeba a nie loteria (no w zasadzie tylko centralny jest w miarę użyteczny ;-) ) !!
    Wszyscye wiedza co zalicza sie do poprawnosci technicznej zdjecia i jesli niewiadomo jak wpainaly bylby kadr to jesli ostrosc jest zle ustawiona to zdjecie laduje w koszu. Kolezanka ma starego wieloletniego Nikona analoga i tam nie ma problemu z AF celny i dalo sie to zrobić. A teraz placi sie duzo kasy za tak naprawde badziewie.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To jest pewna ironia z mojej strony, żeby zwrócić ci uwagę że nie można wad sprzętu tłumaczyć brakiem umiejętności fotografującego. Przyjmując twoją argumentację to i pudełkiem do butów zamiast aparatu doświadczony fotograf sobie poradzi.
    Tu nie ma problemu z ostroscia bo w otworkowym aparacie jest nieskonczona glebia

EDIT !!! to powyżej tyczy sie pierwszych 15 stron tego watku
    Ostatnio edytowane przez magix ; 25-08-2007 o 09:38
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Naczytaja sie ludzie ******* w tym internecie i nagle aparaty nie dzialaja, trzeszcza, piszcza, nieostro, aberacje, FF, cos lata, mydlo, BF... Tragedia... Zdjec sie nie da robic

Kup od razu jedynke, bo tak to za pol roku znowu cos przeczytasz i bedzie problem.
    ...

Bywalec Awatar Reason
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

TAKIE RZECZY TO TYLKO W ERZE
    Wypraszam sobie, obrażacie pracowników :wink:

350D dobrze ostrzył, 5D ostrzy lepiej... jak na jeden dzień :-)
    Pozdrawiam
    Reason

Zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Wlasnie wymienilem swoj poczciwy 350D na 20D.
    Nie bede sie rozpisywac nad plusami i minusami, bo watkow na ten temat bylo wiele. Dla mnie doplata, ktora poczynilem byla na tyle mala, iz glupio by bylo z tego nie skorzystac.
    Ale do rzeczy - 1,5 roku zabawy tylko 350D z eLkami i... wg mnie AF jest bardziej precyzyjny niz w 350D, aczkolwiek czekam na sesje na koncercie (w trudniejszych warunkach), gdyz wtedy bede mial najlepsze porownanie. W dobrych warunkach uwazam, iz widac roznice pracy (a to dla mnie tez na plus).
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 15-08-2006 o 15:59

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

sorki-robie 350D foty. okolo 1k tygodniowo. do tego mam jako standarodwego zooma sigme 24-60, ktora wedlug optycznych nie ostrzy w ok 50% przypadkow. czesc fot robie z lampa, czesc bez -powiedzmy pol na pol. i za cholere z tym szklem kosciele bez lampy nie mam tak ze wychodza mi same nieostre foty, albo jest problem z szukaniem ostrosci.ba-to nawet 10% przypadkow nie bedzie. sory-nie mam tak u siebie. przykro mi. przykro dlatego ze chyba mam zepsute body. i wcale nie sugeruje ze niektorzy nie potrafia ustawiac ostrosci...
    Zawsze mozna kupic drozsze body - bo drozsze sa lepsze. Np. :http://pstryk.pl/opis.php/375 - tu na pewno AF dziala pewnie.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    sorki-robie 350D foty. okolo 1k tygodniowo. do tego mam jako standarodwego zooma sigme 24-60, ktora wedlug optycznych nie ostrzy w ok 50% przypadkow. czesc fot robie z lampa, czesc bez -powiedzmy pol na pol. i za cholere z tym szklem kosciele bez lampy nie mam tak ze wychodza mi same nieostre foty, albo jest problem z szukaniem ostrosci.ba-to nawet 10% przypadkow nie bedzie. sory-nie mam tak u siebie. przykro mi. przykro dlatego ze chyba mam zepsute body. i wcale nie sugeruje ze niektorzy nie potrafia ustawiac ostrosci...
    Zawsze mozna kupic drozsze body - bo drozsze sa lepsze. Np. :http://pstryk.pl/opis.php/375 - tu na pewno AF dziala pewnie.
    A jakie masz czasy naświetlania?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    ... przykro mi. przykro dlatego ze chyba mam zepsute body. i wcale nie sugeruje ze niektorzy nie potrafia ustawiac ostrosci...
    Mi tez przykro, ze mialem taki problem z 350D
    Poniewaz juz troche zdjec porobilem nowym 20D, moge z czystym sumieniem powiedziec, ze przesiadka byla warta swojej ceny. Nie chce mi sie wnikac co bylo powodem "mydlanych" (czesto nieostrych) zdjec. W tej chwili z moimi szklami praktycznie kazde jest ostre. Widac to juz nawet na podgladzie LCD
    Jesli taka sama ma byc przesiadka na FF, to trzeba jak najszybciej zbierac kase.

ps
    nie wiem czy moje 350D bylo do d... czy z moimi szklami dzialalo tak dziwnie nie wiem i nie chce wiedziec. Teraz jest lepiej.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

mam Ci skopiowac exify ze wszystkich fot??:P

fotografia biznesowa

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ja wiem ze jeszcze lepiej bede mial jak przesiade sie na lepszy korpus i mam nadzieje ze niedlugo, bo swojemu obecnemu mam troche do zarzucenia(o cyfre akurat chodzi). ja po prostu wiem za co zaplacilem i nie mam pretnesji jak raz na jakis czas mi nie bedzie chcial naostrzyc, ale wiem tez ze jak sie przestrzega pewnych zasad to mozna naostrzyc bez wiekszych problemow. tylko co innego skupianie sie podczas robienia foty na kadrze a co innego szukanie kontrastowego punktu, wyostrzeniu i wtedy kadrowaniu. traci sie na tym ulamki sekund. nieraz cenne. i to jedyne moje zazalenie jezeli chodzi o AF w 350D. ale nie psiocze, bo nie kosztowal on duzo(wzglednie rzecz jasna) i jakos sobie radze
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 05-09-2006 o 14:05

fotografia biznesowa

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów