Jak zwykle z problememW moim Canonie 350D przy ręcznym ustawianiu ostrości nigdy nie mogę uchwycić ostrego zdjęcia w tym miejscu gdzie chce. Wizjer jest idealnie ustawiony, bo przestawiałem na każdy możliwy sposób, i to nie pomaga - obraz w nim mam idealnie ostry ale potem na kompie ostrość jest gdzieś PRZED fotografowanym obiektem. Przy AF ostrość łapie dobrze i fotka jest ostra tam gdzie trzeba...zmiana obiektywu nie pomogła.
Mam równeż wrażenie, że obraz jest lekko krzywy tzn. kadr obrócony o pare stopni. Coś jakby lustro było krzywo ustawione??
I teraz nasuwa sie pytanie: czy oddać ten aparat do naprawy i czekać pare tygodni? (bo do warszawy mam ok 400 km i nie opłaca się jechać) A może te aparaty tak mają? :P (w co nie wierzę) Lub ja mam złe oko i obraz wtedy gdy widzę idealnie faktycznie nie jest idealny...nigdy okularów nie nosiłem i widzę b. dobrze..
Serdecznie pozdrawiam! Liczę na wszelaką pomoci wybaczcie mi że tyle napisałem, ale chyba im bardziej problem opisany tym łatwiej go rozwiązać.