Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: AF w 30D i D200

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie AF w 30D i D200

Pytanie jak w temacie co ma lepszy -patrz dokładniejszy AF.
    Jak wyglada szybkość?
    A może jest ktoś kto miał ma te daw body i porównywalne szkła?
    Michał

Domyślnie

Ci co mają D200 napiszą, że D200 a Ci co mają 30D też napiszą po swojemu i zaraz będzie niezła jatka. Myślę, że są to układy AF podobnej klasy.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotna
    Pytanie jak w temacie co ma lepszy -patrz dokładniejszy AF.
    Jak wyglada szybkość?
    A może jest ktoś kto miał ma te daw body i porównywalne szkła?
    Michał
    nie wiem jak jest w 30d, ale 5d ma lepszy af niz d200

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    nie wiem jak jest w 30d, ale 5d ma lepszy af niz d200
    A 1Ds ma lepszy AF niz 5D. A 1D ma lepszy niz 1Ds ;-) Tylko co z tego?

Tak na dobra sprawe pytanie o szybkosc AF jest czysto onanistyczne, bo nie wyobrazam sobie, zeby ktokolwiek przy wykorzystaniu takiego samego obiektywu byl w stanie odroznic 30D od D200 po szybkosci AF ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caravaggio
    Tak na dobra sprawe pytanie o szybkosc AF jest czysto onanistyczne, bo nie wyobrazam sobie, zeby ktokolwiek przy wykorzystaniu takiego samego obiektywu byl w stanie odroznic 30D od D200 po szybkosci AF ;-)
    mowiac o takich samych obiektywach masz w tym momencie do wyboru firmy trzecie, a te montuja takie uklady AF, ze skutecznie okielznaja najszybsze nawet body Canona czy Nikona. wiec szkoda porownywac. Twoja teza trzyma sie
    z drugiej strony jest jeszcze opcja wpiecia M42 do obu korpusow. tu rowniez Twoja teza o nierozroznialnosci body po szybkosci AF sie trzyma :wink:
    ostatnia opcja to zapiecie Nikkora do body EOS-a. tutaj niestety Canon przegra. tylko nie mowcie tego glosno, bo zaraz jakis wrona czy inny pn wpadnie i podlapie jako argumentacje o wyzszosci swiat...
    www albo tez flickr

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ostatnia opcja to zapiecie Nikkora do body EOS-a. tutaj niestety Canon przegra.
    A czemu nie wspomnisz o odwrotnej konfiguracji? ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

A czemu nie wspomnisz o odwrotnej konfiguracji? ;-)
    bo o takiej przejsciowce nie slyszalem inna kwestia, ze to juz by bylo kompletnie bez sensu. o ile optyke nikorrowska do EOS-a wpiac mozna i sa tacy co to praktykuja z powodzeniem, o tyle wpinanie szkiel EOS do Nikonow nie da ani ostrzenia na nieskonczonosc ani AF...
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Moje pytanie dotyczy głównie dokładności.
    Robie na 350d z L ale koledzy którzy mają 20d też nażekaja na to, iż AF jest zawodny pod względem dokładności i powtarzalności.
    Przy reporterce to jest problem gdy masz wyostrzyć na pierwszy rząd osoób a af raz ustawi w punkt a drugi raz na tył głowy.
    Dodatkowo chyba tylko w canonie trzeba dopasowywać każdy egzemplaż obiektywu do body.
    Czytałem o D200 ale interesuje mnie opinia osób które go mają i albo mają mieli 20d albo 30d.
    Za cene 5D mam d200 i trochę na bdb szkło.
    Crop mi odpowiada bo robie dużo z tele. Trochę mi szkda L wiec najpierw chce dobrze przemyśleć zmianę.
    Kto ma koło albo w N. Sączu 30D, 5D, D200?
    Chętnie pomacam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A 1Ds ma lepszy AF niz 5D. A 1D ma lepszy niz 1Ds ;-) Tylko co z tego?

Pytanie może do końca onanistycznae nie jest (trudno spekulować zresztą kto co ma na myśli - to zupełnie bez sensu). Natomiast zakładając, że chodzi o porównanie tych dwóch korpusów (30D i D200) to taka informacja może być istotna. Gorzej sprawa wygląda z porównywaniem 5D do D200, bo to (przynajmniej wg. mnie) zupełnie inna kategoria sprzętu). I najlepsze jest to, że żadna z firm nie ma tak naprawdę "porównywalnego" odpowiednika (choć niewątpliwie 30D jest jakimś tam substytutem D200 u canona).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Pytanie może do końca onanistycznae nie jest
    Pisalem o pytaniu o szybkosc AF - to jest w 100% onanistyczne pytanie. Praktyczne roznice moga wystepowac w przypadku czulosci ukladu AF i tutaj mozna porownywac poszczegolne aparaty (oczywiscie w ramach tej samej klasy sprzetu).

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów