Ostatnie de bestFajne swiatlo.
100mm macro? bo zyletke widze![]()
TamronZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
![]()
Wszystkie trzy fajne .Ostatnie rewelacyjne -ładnie złapane.Dobra gra światła ,lekkie przepalenie koło oczka -a samo oczko super -z tym czymś .
trzecie najciekawsze, pozdrawiam![]()
zdecydowanie trzecie :-) i kolorki i kąt ujęcia. mniam. pozdrawiam
gra i buczy bebop
Dzisiejszy kot-gniot ;-)
Ostatnio edytowane przez kavoo ; 13-05-2005 o 11:53
I po co ta winietka?
Ramki jeszcze przezyje - nauczylem sie je ignorowac. Ale sztuczne winietki mnie odrzucaja![]()
kolejny grzech pychy :wink: ale kotek mniam. to ten Twój? pozdr.Zamieszczone przez kavoo
gra i buczy bebop
Dołączam się do przedpiszców. Trzecie zdjęc "Viki" najładniejsze. Ciekawy kadr no i to super światełko. Dziewczynka patrzyła zapewne w stronę okna i stąd fajne odbicie w oczku.
Można zapytać o technikę? Pomiar światła skupiony na ciemne pukle i korekta EV na minus? Tylko czy na eksperymenty był czas...
AEB?
Pozdrawiam.
P.S. nie widzę kota-gniota :-(
Dzieci takie-jakieś (no powiedzmy że trzecie fajne). Kotek jak zwykle - klasa sama dla siebie![]()
Widzisz kota? Gdzie on jest? Ja nie widzą żadnego linkaZamieszczone przez muflon
![]()
No ja widzę (kotek ma img src na onephoto.net). Mam odblokowane wyświetlanie obrazków w ustawieniach profilu - może tam sprawdź?
Nie wiem. Mam zahaczone "pokaż obrazy" w profilu, fotki dziewczynki widzę a kota nie widzę :-(
Trudno...
Czy masz tą fotkę w źródle html wątku? Jeśli tak, to może jakiś firewall/content-blocking system który nie przepuszcza obrazka z onephoto? Nie takie rzeczy w dużych firmach widywałemZamieszczone przez p13ka
![]()
Mam w firmie "content-blocking system". Onephoto należy do jednej z kategorii stron, których nie mogę oglądać. Chyba wszystko już jasne...
Hehe... ostatnio u bebopa w galerii wypalilem, ze zdjecia przeze mnie robione sa efektem bardziej fartu niz zamierzonego i przemyslanego dzialania... ale im dluzej sie nad tym zastanawiam, tym blizej mi do stwierdzenia, ze napisalem prawdeZamieszczone przez p13ka
![]()
Ja naprawde nie mam pojecia o co chodzi :-) Gdybym focil od nastu lat, to usprawiedliwione byloby stwierdzenie, ze to nawyk. Ale mi dopiero za tydzien (rowno) stuknie roczek z aparatemDo tego nalezy wziac pod uwage fakt, ze tego dnia bylem mocno wstrzasniety (choc nie mieszany)
Pomiar na pewno skupiony, ale szczerze mowiac nie pamietam zebym uzyl blokady ekspozycji. Zreszta przy dziecku to nie wchodzi w rachube, dzieci sa zbyt ruchliwe. Kadr jest prawie pelny (minimalne kadrowanie), wiec pomiar swiatla powinien wypadac mniej wiecej na srodku. Do tego troszke musialem pogmerac w PSie - wyprowadzic na prosta balans bieli, uporzadkowac troche kolorki... takie tam.
Jak sie naucze robic zdjecia, to z przyjemnoscia sie podziele wiedza. Najpierw jednak musze ja zdobyc
OK, to chyba bedzie koniec "wspolpracy" z OPH, jesli chodzi o linkowanie zdjec ;-) Przerzucilem gniotka na moj serwer, teraz juz tylko z niego bede linkowal zdjeciaZamieszczone przez p13ka
![]()
Ostatnio edytowane przez kavoo ; 13-05-2005 o 12:04
Dzisiejszy kotek-gniotek, po raz kolejny konsekwentnie w ramce (na zlosc Vitezowi ;-))
miodzio :cool:Zamieszczone przez kavoo
gra i buczy bebop
Podobackie i b. fajne.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Coraz blizej jestem stwierdzenia ze nastepny zakup zwiazany z foto to ladny kotek powinien byc![]()
...
only cat & photographer
beautiful![]()
![]()
![]()
Zamieszczone przez kavoo
Przynajmniej tym razem bez sztucznego zepsucia zdjecia winietka i o wiele ladniej wyglada
(ale tlo mogles poklonowac)
Kavoo, pięknie Ci wychodzą fotki tej miss-arizona :smile:
Zazdroszczę obiektu bo u mnie, poza bojownikiem w bańce, zero zwierząt w domu.
Taaak. Racja. Mnie poza jakoscia zdjes podobaja sie bardzo kadryZamieszczone przez p13ka
bylo przeciez juz tyle wystaw kotow w Warszawie. Zawsze mogles sie zakrecic za jakims siersciuchemZamieszczone przez p13ka
![]()
I zakręciłem się 2 czy 3 razy. Z tego kręcenia to rezultaty takie sobie...w dodatku tłoczno, ciężko się dobrze ustawić, ciagle ktoś w kadr wchodzi, kraty, światło a te zwierzaki to też...albo cały czas śpią i właściciel wyjmuje Ci z łaski z klatki takiego "flaka" albo też inny kocur znowuż kręci się jakby w tyłku robaki miałZamieszczone przez tpop
![]()
Ale nie chcialem ;-) Arizona fajnie wyglada na tle mojej terakoty w przedpokoju, sek w tym ze cholernie ciezko ja tam upolowac bo rzadko tam rezyduje.Zamieszczone przez Vitez
Kavoo, weź parę tych swoich kocich fotek i wywieś ogłoszenie na jakiejś wystawie, że robisz zdjęcia za $$$, "o, takie jak te". Szybko uzbierasz na nowe zabawki![]()
Zeby mi sie jeszcze tak chcialo, jak mi sie nie chce ;-) Jesli chodzi o lenistwo, to konkurencja juz dawno sie wykruszyla i szuka innej "branzy", bo ze mna nie jest w stanie konkurowacZamieszczone przez muflon
Swego czasu myslalem o tym, zeby w jakims dogodnym dla mnie okresie roku zainteresowac sie skojarzeniem mojej gowniary z jakims kocurem. Mloda jest corka Zwyciezcy Swiata, wiec sroce spod ogona nie wypadla... jeden miocik czy dwa moglyby skutecznie poprawic moj stan posiadania w sigu ;-)
Ale niestety - miedzy rodzicami Arizony musialo cos nie zatrybic jesli chodzi o geny, i wraz z jej dwoma bracmi ma problemy natury alergicznej (czasami wyskakuja jej jakies swinstwa na wargach). Tak wiec idzie pod noz, nie bedzie mamusia... a ja nie bede na niej zerowal zarabiajac na sprzet ;-)
A wracajac do zdjec - jesli komus sie beda podobac moje gnioty i bedzie mu sie chcialo, to mnie znajdzie. A jak nie, to tez bedzie dobrze :-)
Ostatnio edytowane przez kavoo ; 17-05-2005 o 11:19