Hehe... ostatnio u bebopa w galerii wypalilem, ze zdjecia przeze mnie robione sa efektem bardziej fartu niz zamierzonego i przemyslanego dzialania... ale im dluzej sie nad tym zastanawiam, tym blizej mi do stwierdzenia, ze napisalem prawdeZamieszczone przez p13ka
![]()
Ja naprawde nie mam pojecia o co chodzi :-) Gdybym focil od nastu lat, to usprawiedliwione byloby stwierdzenie, ze to nawyk. Ale mi dopiero za tydzien (rowno) stuknie roczek z aparatemDo tego nalezy wziac pod uwage fakt, ze tego dnia bylem mocno wstrzasniety (choc nie mieszany)
Pomiar na pewno skupiony, ale szczerze mowiac nie pamietam zebym uzyl blokady ekspozycji. Zreszta przy dziecku to nie wchodzi w rachube, dzieci sa zbyt ruchliwe. Kadr jest prawie pelny (minimalne kadrowanie), wiec pomiar swiatla powinien wypadac mniej wiecej na srodku. Do tego troszke musialem pogmerac w PSie - wyprowadzic na prosta balans bieli, uporzadkowac troche kolorki... takie tam.
Jak sie naucze robic zdjecia, to z przyjemnoscia sie podziele wiedza. Najpierw jednak musze ja zdobyc
OK, to chyba bedzie koniec "wspolpracy" z OPH, jesli chodzi o linkowanie zdjec ;-) Przerzucilem gniotka na moj serwer, teraz juz tylko z niego bede linkowal zdjeciaZamieszczone przez p13ka
![]()