Sorry ze dopiero teraz odpisuje, ale po kilku offtopicach w moim watku zrobilem sobie dluzszy urlop od zagladania tutaj
Od poczatku zabawy w fotografie uzywam Neat Image. Sporo czasu ostatnio (po wprowadzeniu ktorejs z nowszych wersji) zajelo mi wypracowanie metoda prob i bledow jako takich usrednionych parametrow wyjsciowych, ktore tylko minimalnie koryguje w zaleznosci od zdjecia. Sprawdza sie jak widac ;-)Zamieszczone przez seti
Dla mnie fotografia jest w wielu przypadkach odzwierciedleniem sposobu, w jaki postrzegam swiat. Moja kicie tak wlasnie postrzegam (wyjatkowo trudno przychodzi mi oddanie na zdjeciu jej osobistego wdzieku), bo to "moja, najmojsza i najjedynsza" ;-)Zamieszczone przez seti
pociecha. Ale rozumiem, ze ktos obcy podchodzi do jej zdjec jak do zdjec worka pelnego ziemniakow - bez emocji, oceniajac "suche fakty" ;-)
Baaardzo chetnie :-) Tyle, ze nie jestem na taka ekspedycje przygotowanyZamieszczone przez seti
Wszystko to, co bylem w stanie siegnac posiadanymi ogniskowymi, siegnalem (tu i owdzie zostaly niewyrownane rachunki, ale to pojedyncze sztuki). Do reszty niestety musze poczekac na dluga rure, a ta - jak wiadomo - "troche" kosztuje... Na razie wiec zbieram sily - w przeciagu tygodnia czy dwoch wyjasni sie czy bede bral od razu 100-400, czy jednak odloze ten zakup na dalszy termin, a teraz wezme tymczasowo 70-300 APO II.
Tak czy siak w ktorys sloneczny, cieply weekend mozna wpasc do ZOO zrobic male zamieszanie ;-)