grunt to topik-reaktywacja![]()
Widze, ze wrzucenie linka do nowych fot bylo kiepskim pomyslemZamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
![]()
Mi sie foty podobaja... sam bym chetnie na takie zapolowal - daj znac jak bedziesz sie jeszcze wybieral... postatywic nad Wisla w taka pogode mozna calkiem przyjemnie 8) .Zamieszczone przez kavoo
A co do LCD vs CRT ... na zyczenie kavoo mozna pociachac ten watek by ta jakze pouczajaca dyskusje przeniesc tam gdzie trzeba (Hydepark czy Osprzet dedykowany? hmmm... ).
Lubisz niepotrzebnie dzwigac kilogramy sprzetu? ;-) Wczoraj przy takiej pogodzie wychodzily mi czasy ok. 1/250 (+- ok. 100 w zaleznosci od kadru) przy f/4.0 i ISO200 - spokojnie da sie z reki strzelac :-) Nad Wisle bede sie na pewno wybieral, ale tylko na chwile w jedno miejsce - mam od dawna upatrzony widok i tylko czekam na odpowiednia pogode ;-) Na nastepna mgle obmyslam inne okolice, na razie jeszcze pomyslu brakZamieszczone przez Vitez
Myslalem, ze Moderator nie musi pytac sie czy moze skorzystac ze swoich przywilejow ;-) Ale skoro juz tak, to tnij Wasc ;-)Zamieszczone przez Vitez
3kg na terenie Warszawy to zadne wielkie obciazenie. A w tego typu zdjeciach jednak wolalbym nieco wieksza GO niz daje f4.0 - zrob z tych zdjec odbitki ok 15x21 albo wieksze i zobaczysz dlaczego 8) bo na internetowych miniaturkach to jeszcze ujdzie.Zamieszczone przez kavoo
Nie musi, ale tak wiele osob tylko czeka by dokopac z byle okazji pewnemu moderatorowi, ze zaraz znalazlby sie paranoik krzyczacy "znikaja posty! przecz z cenzura! "Myslalem, ze Moderator nie musi pytac sie czy moze skorzystac ze swoich przywilejow ;-) Ale skoro juz tak, to tnij Wasc ;-)- dlatego lepiej spytac autora watku by wszystko bylo oficjalnie a nie "po cichu"
![]()
Przedwczoraj postanowilem odwiedzic mojego starego ;-) modela - miewa sie niezle i nadal chetnie sie prezentuje przed obiektywem ;-)
Bardzo ładnie oczko wyostrzone, kolorki miodzio też... widzę, że seteczka dobrze służyCzy możesz podać podstawowe dane z EXIF?
Tomku to czerwone to lampa w terrarium, niestety w kilku terrariach jest ze wzgledu na wymogi termiczne takie oswietlenie... a to swiatlo zdecydowanie nie pomaga przy foceniu, mialem okazje przekonac sie o tym w przypadku pigmejek - extra modelki, ale niestety zdjecia z tym swiatlem wychodza fatalne. Tak BTW to usmialem sie do lez jak podszedlem do zimowego terrarium surykatek (w lecie biegaja na zewnatrz) - bidulkom bylo tak zimno, ze sie poprzytulaly do siebie tuz pod taka wlasnie lampa... normalnie jak zomowcy przy koksowniku w stanie wojennym
![]()
![]()
p13ka:
ExposureTime: 1/400
FNumber: 2.8
ExposureProgram: Aperture Priority
ISOSpeedRatings: 800
ExposureBiasValue: -1 EV
MeteringMode: Partial
FocalLength: 100mm
Parametry jak widac troche dziwne ;-), ale nie chcialo mi sie juz zmieniac ISO bo model czekal w ciekawej pozie ;-) Mala GO zamierzona (zdjecie ma tytul "oko w oko") ;-)
A juz mialem zamarudzicZamieszczone przez kavoo
. Ale jak ci takie czasy dobieral to mogles spokojnie darowac sobie -1 EV korekte.