Strona 19 z 26 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 253

Wątek: [kavoo] Moje nieudolne proby ;-)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad tym, czy nie zrobic na potrzeby forumowiczow czegos w rodzaju 'creation history' na przykladzie jakiegos mojego zdjecia... i to - w odroznieniu od pewnego dzentelmena, ktorego ostatnio probowalismy rozszyfrowac - calkowicie pro publico bono ;-)

Jak znajde chwile czasu i uda mi sie zrobic jakies zdjecie, przy ktorym da sie cos pomajstrowac nie tylko podczas wywolywania, ale i pozniej w PS, to ponotuje kolejne czynnosci i porobie do nich screeny.
    czym otwierasz RAWy? faktycznie możemy się podzielić na forum jakimś workflow'em. mnie najbardziej interesuje czy ktoś się pokusił o profile 20D w C1 PRO.
    gra i buczy bebop

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    czym otwierasz RAWy?
    Do niedawna PS CS. Od niedawna PS CS2 ;-)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Do niedawna PS CS. Od niedawna PS CS2 ;-)
    a jak ustawiasz wyostrzanie?
    gra i buczy bebop

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Standardowo, nie pamietam jaka tam jest wartosc. Ostrze dopiero USM na zakonczenie postprocessingu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    a jak ustawiasz wyostrzanie?
    W Adobe RAW Sharpness na 0 , poza tym brightness wylaczam auto (o wiele lepiej rozjasnia opcja shadow/highlight), ekspozycje czasem tez, krzywa ustawiam na strong contrast. Cropowanie rowniez w Adobe RAW (da sie proporcje ustawic lub kadrowanie "luzne" - sam wykrywa czy chcesz kadrowac pionowo czy poziomo). Potem Open, kilka zabaw w PS , USM na koniec w roznym stylu (80-100/0.6-1/0 ; 50/0.3/0 kilka razy) lub Smart Sharp (w przypadku portretow/zdjec z krotka GO - tla nie wyostrza).

Btw Kavoo... czy zauwazyles gdzies w Browserze PS CS2 opcje by wyswietlal miniaturki oryginalow zdjec a nie miniaturki zdjec po obrobce (przegladajac katalog juz wywolanych RAWow) ?

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    W Adobe RAW Sharpness na 0 , poza tym brightness wylaczam auto (o wiele lepiej rozjasnia opcja shadow/highlight), ekspozycje czasem tez, krzywa ustawiam na strong contrast. Cropowanie rowniez w Adobe RAW (da sie proporcje ustawic lub kadrowanie "luzne" - sam wykrywa czy chcesz kadrowac pionowo czy poziomo). Potem Open, kilka zabaw w PS , USM na koniec w roznym stylu (80-100/0.6-1/0 ; 50/0.3/0 kilka razy) lub Smart Sharp (w przypadku portretow/zdjec z krotka GO - tla nie wyostrza).
    No widzisz bebop... juz wiesz jak ustawiam wyostrzanie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Btw Kavoo... czy zauwazyles gdzies w Browserze PS CS2 opcje by wyswietlal miniaturki oryginalow zdjec a nie miniaturki zdjec po obrobce (przegladajac katalog juz wywolanych RAWow) ?
    Chodzi ci o Adobe Bridge?
    Nie rozgladalem sie, bo mi to na razie nie przeszkadza... ale w tej chwili wiedziony glosem instynktu kliknalem prawym klawiszem myszy na miniaturce... i zgadnij co znalazlem? ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale w tej chwili wiedziony glosem instynktu kliknalem prawym klawiszem myszy na miniaturce... i zgadnij co znalazlem? ;-)
    Ale to jest rozwiazanie jednorazowe i tymczasowe, a ja bym chcial na stale zmienic by zawsze oryginaly pokazywal (pisze w ciemno bo w pracy jestem i tu nie mam CS2).

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cholerny skwar wygonil mnie z roweru do domowego zacisza, wiec czekajac na wieczor i troche bardziej humanitarne ;-) warunki na dworze poprzegladalem dzisiejszy "dorobek".

Tak, jak mowilem - niewiele tego wypadalo w ogole wywolac, a jeszcze mniej warto pokazac To, co sie przecisnelo przez sito, lezy w nowosciach u mnie:
    http://www.pbase.com/jakub_wronski/newest_additions

Lwice najchetniej bym wywalil... gdyby nie to, ze lubie jak sie zdjecia w galerii ladnie pelnymi rzadkami prezentuja ;-) Najblizej mi do czegos na ksztalt satysfakcji w przypadku drugiego pelikana (czarne tlo).

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Kavoo, jakich przysłon/ISO typowo używałeś w zoo i jakie czasy Ci wychodziły? IS w użyciu czy bez?

Fotki miodzio, mi się najbardziej podoba ten pierwszy pelikan

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ISO staralem sie trzymac 100, przyslona 5.6-8 zeby jak najmocniej rozmyc tlo, czasy wychodzily roznie - od 1/100 (tym razem poruszylem) w zacienionych klatkach do nawet 1/2500 na naslonecznionych wybiegach.

Strona 19 z 26 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów