Strona 18 z 26 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 253

Wątek: [kavoo] Moje nieudolne proby ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    A co tam, raz sie zyje ;-) Tez tutaj niesmialo postawie stope ;-)

Tylko nie krzyczcie zbyt glosno, bo dopiero od 6 miesiecy foce w ogole, z czego klapanie lusterkiem to niecale 2 miesiace... wiec wyrozumialosc mile widziana

Malo tego, bo (co zrozumiale) przy takim "stazu" skutecznosc mam na dosc niskim poziomie

http://www.pbase.com/jakub_wronski/
    Kavoo, napisz prosze jak wykonales to zdjecie http://www.pbase.com/jakub_wronski/image/38819574 jak dla mnie jest rewelacyjne...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Kavoo, napisz prosze jak wykonales to zdjecie http://www.pbase.com/jakub_wronski/image/38819574 jak dla mnie jest rewelacyjne...
    Banalna sprawa - ciemno w pokoju, lampka-reflektorek z boku na papryke, ktora lezy na czarnym talerzu z dala od jakiegokolwiek obiektu w tle, pomiar swiatla skupiony na najjasniejszej partii kadru i pstryk. Potem tylko minimalne korekty przy wywolywaniu RAWa, przekrecenie i dopasowanie kadru... job done ;-)

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Banalna sprawa - ciemno w pokoju, lampka-reflektorek z boku na papryke, ktora lezy na czarnym talerzu z dala od jakiegokolwiek obiektu w tle, pomiar swiatla skupiony na najjasniejszej partii kadru i pstryk. Potem tylko minimalne korekty przy wywolywaniu RAWa, przekrecenie i dopasowanie kadru... job done ;-)
    Dzieki za odpowiedz, kolory chyba tez podrasowales troche, nie ??

Aha a kropelki to spryskiwaczem ??
    Troche moich knotow

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Twoje Zoonowości wszyćkie mnie się podobają a Sowa najbardziej

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzieki za odpowiedz, kolory chyba tez podrasowales troche, nie ??
    Nie, wywolanie RAWa (plus pozniejszy USM, ale to akurat nie ma znaczenia bo wyostrza sie zawsze) wystarczylo.

Aha a kropelki to spryskiwaczem ??
    Tak.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie, wywolanie RAWa (plus pozniejszy USM, ale to akurat nie ma znaczenia bo wyostrza sie zawsze) wystarczylo.
    Kurcze, musze sie wrescie nauczyc jak dobrze obrabiac RAW'y, zwlaszcza jesli chodzi o nasycenie kolorow, w sumie RAW'a uzywam tylko do korekty WB a pozniej w PS'ie robie reszte i efekty srednio mnie zadowalaja...
    Troche moich knotow

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kurcze, musze sie wrescie nauczyc jak dobrze obrabiac RAW'y, zwlaszcza jesli chodzi o nasycenie kolorow, w sumie RAW'a uzywam tylko do korekty WB a pozniej w PS'ie robie reszte i efekty srednio mnie zadowalaja...
    Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad tym, czy nie zrobic na potrzeby forumowiczow czegos w rodzaju 'creation history' na przykladzie jakiegos mojego zdjecia... i to - w odroznieniu od pewnego dzentelmena, ktorego ostatnio probowalismy rozszyfrowac - calkowicie pro publico bono ;-)

Jak znajde chwile czasu i uda mi sie zrobic jakies zdjecie, przy ktorym da sie cos pomajstrowac nie tylko podczas wywolywania, ale i pozniej w PS, to ponotuje kolejne czynnosci i porobie do nich screeny.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad tym, czy nie zrobic na potrzeby forumowiczow czegos w rodzaju 'creation history' na przykladzie jakiegos mojego zdjecia... i to - w odroznieniu od pewnego dzentelmena, ktorego ostatnio probowalismy rozszyfrowac - calkowicie pro publico bono ;-)

Jak znajde chwile czasu i uda mi sie zrobic jakies zdjecie, przy ktorym da sie cos pomajstrowac nie tylko podczas wywolywania, ale i pozniej w PS, to ponotuje kolejne czynnosci i porobie do nich screeny.
    To jest REWELACYJNY pomysl !! Mysle ze niejeden tu skorzysta...
    Troche moich knotow

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jest REWELACYJNY pomysl !! Mysle ze niejeden tu skorzysta...
    Eeee... az tak wysoko to bym nie cenil moich wypocin, bez przesady Traktuje to bardziej jako eksperyment socjologiczny, ktory ma sprawdzic jak bede postrzegany - bardziej jako fotograf czy juz jako grafik

To tak w nawiazaniu do wartkiej dyskusji w ostatnio zainicjowanym topicu (wlasnie na ten temat) ten pomysl mi przyszedl do glowy :-)

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Eeee... az tak wysoko to bym nie cenil moich wypocin, bez przesady Traktuje to bardziej jako eksperyment socjologiczny, ktory ma sprawdzic jak bede postrzegany - bardziej jako fotograf czy juz jako grafik

To tak w nawiazaniu do wartkiej dyskusji w ostatnio zainicjowanym topicu (wlasnie na ten temat) ten pomysl mi przyszedl do glowy :-)
    Tu nie chodzi o przekazywanie jakichs super umiejetnosci, ale podstaw + kilka wskazowek bardziej zaawansowanych. Na podstawie tego kazdy bedzie mogl cos poprobowac, dodac od siebie i moze sie zrobic ciekawie
    Troche moich knotow

Strona 18 z 26 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów