Kavoo, napisz prosze jak wykonales to zdjecie http://www.pbase.com/jakub_wronski/image/38819574 jak dla mnie jest rewelacyjne...Zamieszczone przez kavoo
Kavoo, napisz prosze jak wykonales to zdjecie http://www.pbase.com/jakub_wronski/image/38819574 jak dla mnie jest rewelacyjne...Zamieszczone przez kavoo
Banalna sprawa - ciemno w pokoju, lampka-reflektorek z boku na papryke, ktora lezy na czarnym talerzu z dala od jakiegokolwiek obiektu w tle, pomiar swiatla skupiony na najjasniejszej partii kadru i pstryk. Potem tylko minimalne korekty przy wywolywaniu RAWa, przekrecenie i dopasowanie kadru... job done ;-)Zamieszczone przez Polaco
Dzieki za odpowiedz, kolory chyba tez podrasowales troche, nie ??Zamieszczone przez kavoo
![]()
Aha a kropelki to spryskiwaczem ??
Twoje Zoonowości wszyćkie mnie się podobają a Sowa najbardziej
Nie, wywolanie RAWa (plus pozniejszy USM, ale to akurat nie ma znaczenia bo wyostrza sie zawsze) wystarczylo.Zamieszczone przez Polaco
Tak.Zamieszczone przez Polaco
Kurcze, musze sie wrescie nauczyc jak dobrze obrabiac RAW'y, zwlaszcza jesli chodzi o nasycenie kolorow, w sumie RAW'a uzywam tylko do korekty WB a pozniej w PS'ie robie reszte i efekty srednio mnie zadowalaja...Zamieszczone przez kavoo
Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad tym, czy nie zrobic na potrzeby forumowiczow czegos w rodzaju 'creation history' na przykladzie jakiegos mojego zdjecia... i to - w odroznieniu od pewnego dzentelmena, ktorego ostatnio probowalismy rozszyfrowac - calkowicie pro publico bono ;-)Zamieszczone przez Polaco
Jak znajde chwile czasu i uda mi sie zrobic jakies zdjecie, przy ktorym da sie cos pomajstrowac nie tylko podczas wywolywania, ale i pozniej w PS, to ponotuje kolejne czynnosci i porobie do nich screeny.
To jest REWELACYJNY pomysl !! Mysle ze niejeden tu skorzysta...Zamieszczone przez kavoo
Eeee... az tak wysoko to bym nie cenil moich wypocin, bez przesadyZamieszczone przez Polaco
Traktuje to bardziej jako eksperyment socjologiczny, ktory ma sprawdzic jak bede postrzegany - bardziej jako fotograf czy juz jako grafik
![]()
To tak w nawiazaniu do wartkiej dyskusji w ostatnio zainicjowanym topicu (wlasnie na ten temat) ten pomysl mi przyszedl do glowy :-)
Tu nie chodzi o przekazywanie jakichs super umiejetnosci, ale podstaw + kilka wskazowek bardziej zaawansowanych. Na podstawie tego kazdy bedzie mogl cos poprobowac, dodac od siebie i moze sie zrobic ciekawieZamieszczone przez kavoo
![]()