Twoje Zoonowości wszyćkie mnie się podobają a Sowa najbardziej
Twoje Zoonowości wszyćkie mnie się podobają a Sowa najbardziej
Standardowo, nie pamietam jaka tam jest wartosc. Ostrze dopiero USM na zakonczenie postprocessingu.
Cholerny skwar wygonil mnie z roweru do domowego zacisza, wiec czekajac na wieczor i troche bardziej humanitarne ;-) warunki na dworze poprzegladalem dzisiejszy "dorobek".
Tak, jak mowilem - niewiele tego wypadalo w ogole wywolac, a jeszcze mniej warto pokazacTo, co sie przecisnelo przez sito, lezy w nowosciach u mnie:
http://www.pbase.com/jakub_wronski/newest_additions
Lwice najchetniej bym wywalil... gdyby nie to, ze lubie jak sie zdjecia w galerii ladnie pelnymi rzadkami prezentuja ;-) Najblizej mi do czegos na ksztalt satysfakcji w przypadku drugiego pelikana (czarne tlo).
Kavoo, jakich przysłon/ISO typowo używałeś w zoo i jakie czasy Ci wychodziły? IS w użyciu czy bez?
Fotki miodzio, mi się najbardziej podoba ten pierwszy pelikan![]()
ISO staralem sie trzymac 100, przyslona 5.6-8 zeby jak najmocniej rozmyc tlo, czasy wychodzily roznie - od 1/100 (tym razem poruszylem) w zacienionych klatkach do nawet 1/2500 na naslonecznionych wybiegach.
Eee, to chyba ja jednak naprawdę zdjęć robić nie umiem. Pierwsze przymiarki do wróbelków wypadły fatalnie. To znaczy mieć 400mm jest superale jakość w porównaniu z Twoją żałosna... I nawet nie mogę na obiektyw zwalić
![]()
Dzisiejsze pstryki jak zwykle u mnie w NOWOSCIACH.
Tym razem tylko cztery, cholerny upal i natretne meszki nie pozwolily sie skoncentrowac na foceniu. Nie mowiac juz o tym, ze ponad godzine spedzilem na rozmowie z jakims Nikoniarzem, ktory mnie zagadnal o obiektyw :-)
Lewki są super - szczególnie portret. Zapozowały ci jak na zamówienie. Gratulacje.
Pentax K-5 II, Leica M9
lewki są fajniutki ale lioness cosik nie wyszlo. ogolnie spoko fotki
Dolacze sie z gratulacjami, pierwsze zdjecie z lwami jest fantastyczne, ale czy w drugim balans bieli nie jest zle ustawiony ?? troche za niebiesko tam...
Ps.: kavoo, kot zrobiony, musze tylko troche czasu miec zeby to powiesic w mojej galerii. Dzieki za rady, rzeczywiscie to jak fotografia sportowa![]()