5750...Zamieszczone przez bebop
Dzisiaj przejrzalem jeszcze raz wczorajsze zniwo... i cos zauwazylem ;-) A efekt wyszedl taki:
Baaaaacznosc!!! Na prrrrrrawooooooo patrz!!!
5750...Zamieszczone przez bebop
Dzisiaj przejrzalem jeszcze raz wczorajsze zniwo... i cos zauwazylem ;-) A efekt wyszedl taki:
Baaaaacznosc!!! Na prrrrrrawooooooo patrz!!!
piękny strzał. odwieczne pytanie: ile strzał ile obróbka. w każdym razie efekt końcowy na monitorze klasa. pozdrawiam i zazdroszczę obiektywuZamieszczone przez kavoo
gra i buczy bebop
kavoo ciemne jakies te fotki. Ta malpka, surykatka... no tak mi sie przynajmniej wydaje.
To rzeczywiscie surykatka, ale zeby od razu malpka? To ssak z rodziny łaszowatych (obok m.in. mangust, kunołazów, łaskun i wiwer).
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
ale ja mowie o tymZamieszczone przez Pszczola
http://www.pbase.com/jakub_wronski/image/43705882
Kavoo, napisz prosze jak wykonales to zdjecie http://www.pbase.com/jakub_wronski/image/38819574 jak dla mnie jest rewelacyjne...Zamieszczone przez kavoo
Banalna sprawa - ciemno w pokoju, lampka-reflektorek z boku na papryke, ktora lezy na czarnym talerzu z dala od jakiegokolwiek obiektu w tle, pomiar swiatla skupiony na najjasniejszej partii kadru i pstryk. Potem tylko minimalne korekty przy wywolywaniu RAWa, przekrecenie i dopasowanie kadru... job done ;-)Zamieszczone przez Polaco
Dzieki za odpowiedz, kolory chyba tez podrasowales troche, nie ??Zamieszczone przez kavoo
![]()
Aha a kropelki to spryskiwaczem ??
Nie, wywolanie RAWa (plus pozniejszy USM, ale to akurat nie ma znaczenia bo wyostrza sie zawsze) wystarczylo.Zamieszczone przez Polaco
Tak.Zamieszczone przez Polaco
Kurcze, musze sie wrescie nauczyc jak dobrze obrabiac RAW'y, zwlaszcza jesli chodzi o nasycenie kolorow, w sumie RAW'a uzywam tylko do korekty WB a pozniej w PS'ie robie reszte i efekty srednio mnie zadowalaja...Zamieszczone przez kavoo