Strona 16 z 26 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 253

Wątek: [kavoo] Moje nieudolne proby ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1. Z focenia za forse na wystawach - zarobku wielkiego by nie bylo. Hodowcy maja o wiele wazniejsze wydatki niz na zdjecia - wiem, bo badalem rynek, a hodowcow znam mnostwo i na wieeeeluu wystawach bylem. Kilku najzamozniejszych, najbardziej dumnych z kotow, najbardziej... "burżujskich" - ci by sie skusili.
    Ale tylko kilku na kazdej wystawie.

2. Z miotow tez nie ma zysku - trzeba naprawde sporo zainwestowac w zywienie kotki w ciazy jak i samego miotu, potem lekarstwa, szczepienia i modlic sie by miot nie zachorowal bo wtedy ledwie na zero mozna wyjsc.

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    2. Z miotow tez nie ma zysku - trzeba naprawde sporo zainwestowac w zywienie kotki w ciazy jak i samego miotu, potem lekarstwa, szczepienia i modlic sie by miot nie zachorowal bo wtedy ledwie na zero mozna wyjsc.
    Taaa... zdecydowanie "lepiej" jest kupic dobrego kocura, pobiegac na wystawy zeby pare tytulow zlapal... i przyjmowac kotki po 1500 za randke ;-)
    Fatygi przy miocie zero, wiadomo - facet zrobil "swoje" i po temacie ;-)

Tylko jak ten aromat feromonow w domu zdzierzyc?

Dobra, koncze... bo przyjdzie wlasciciel topicu i mnie op*** ze mu offtopic robie ;-)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

1. Z focenia za forse na wystawach - zarobku wielkiego by nie bylo. Hodowcy maja o wiele wazniejsze wydatki niz na zdjecia - wiem, bo badalem rynek, a hodowcow znam mnostwo i na wieeeeluu wystawach bylem. Kilku najzamozniejszych, najbardziej dumnych z kotow, najbardziej... "burżujskich" - ci by sie skusili.
    generalnie to jest problem wielu branż, nie tylko hodowców kotów. popularyzacja cyfrowej fotografii sprawiła, że ludzie nie szukają już fotografa, tylko znajomego pstrykacza za półdarmo albo najlepiej darmo. to samo z grafiką, muzyką. takie czasy... bylejactwo usług i produkcja z Chin.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Kilku najzamozniejszych, najbardziej dumnych z kotow, najbardziej... "burżujskich" - ci by sie skusili.
    I wystarczy Grunt żeby to byli ci "najzamożniejsi" ;-)

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobra, to jeszcze jedno przed snem i chyba dam sobie na jakis czas siana, bo sie niebezpiecznie monotematyczny robie

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ładne jak zwykle. Dochodzisz do perfekcji w foceniu swojej kotki :-)
    Niektórzy mogą się doczepić do obciętych wąsów. Mnie to nie przeszkadza za to razi mnie trochę ramka. Nie wiem ale mam takie wrażenie jakby na tym zdjęciu miała ona charakter żałoby...no i może przyciąłbym odrobinę dołu.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A mnie sie akurat te ramki podobaja... Zdjecia oczywiscie tez jak najbardziej...
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    A mnie sie akurat te ramki podobaja...
    Rzecz gustu

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Niektórzy mogą się doczepić do obciętych wąsów.
    No wlasnie to jest najwiekszy problem przy foceniu mojego kota - przy pionowym portrecie jade po wasach, a jak chce cale wasy zmiescic w poziomym kadrze... to zazwyczaj "pod noz" ida pedzle na uszach
    Jak nie urok to sraczka

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Mnie to nie przeszkadza za to razi mnie trochę ramka. Nie wiem ale mam takie wrażenie jakby na tym zdjęciu miała ona charakter żałoby
    Kiedys mowil mi niezyjacy juz niestety grafik, ze obrazy/grafike/zdjecia powinno sie ogladac na czarnym, jednolitym tle - wtedy zaden zewnetrzny czynnik nie ma wpywu na odbior pracy.

Stad na wszystkich serwisach foto jest mozliwosc obejrzenia zdjecia w FS wlasnie na czarnym tle. Stad rowniez czarne tlo w Photoshopie w widoku FS.

Wtedy ramki nie widac i efekt jest wlasnie taki, o jakim mowil mi ten grafik. W sytuacji, gdy tlo moze sie zmieniac (jak np. na stronach www) warto stosowac czarna ramke (passe-par-tout) jako swego rodzaju "bufor bezpieczenstwa", odcinajacy kawalkiem czerni zdjecie od tla ;-)

Choc oczywiscie nie wszystkim musi sie to podobac :-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie zrozum mnie źle. Tak jak napisałem, chodzi o ramkę na tym konkretnym zdjęciu. Poprzednie zdjęcie z ramką (2. strony wcześniej) jest OK. Tam nie miałem takiego odczucia. Może to przez to tło...
    Czy każde zdjęcie potrzebuje bufora?
    Nie torpeduję generalnie sensowności stosowania ramek chociaż na pewno ich kształt, szerokość i barwa mają bardzo duży wpływ na odbiór zdjęcia.
    Moje pierwsze wrażenie opisałem ale zostawmy to... to zapewne mój spaczony gust

Strona 16 z 26 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów