Mam kilka szkieł na M42 i chciałbym sie dowiedzieć gdzie można kupić matówkę z klinem do analogowego Eosa 300?
Mam kilka szkieł na M42 i chciałbym sie dowiedzieć gdzie można kupić matówkę z klinem do analogowego Eosa 300?
Tak, ale niestety nie ma. Czy będzie to matówka zaadoptowana z jakiegoś innego aparatu czy raczej manufaktura?
300 ma oficjalnie niewymienna matowke. Zostaje tylko "rzemioslo". Rozwiazania sa rozne, poczawszy od dawcy Zenita do samorobek. Jako alternatywe mozesz rozwazyc adapter z potwierdzaniem ostrosci. Poszukaj na forum.
Dzięki za info.
pogadaj z ANDEE
I jak sie skonczylo? Ciekawi mnie czy da się zaadaptowac jakąś matówkę do 300 i czy jest to opłacalne...
Pozdrawiam
T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka
a nie lepiej zmienic trzysetke eosa 600 i do niego wymienna kupic oryginalna canonowska matowke ? cena body taka sama.
pozdrawiam
krzysiek
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Zapomniales tym raziem wspomniec o przegladzie migawkiZamieszczone przez thorin
Niemniej jednak - true. Gdzie tam 300tce do 600tki![]()
- Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
- Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !
Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null
Zamieszczone przez birez
Jesli autor tego watku bedzie chcial zamienic 300tke na 600tke to zapraszam do tego : http://canon-board.info/showthread.php?t=13230 watku, tam 10tym poscie, pisze wszystko na temat kosztow![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.