Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 159

Wątek: Co myślicie - nagość dzieci

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio
    Chciałem was zapytać, jakie są wasze opinie na temat tego zdjęcia i fotografowania w ten sposób dzieci?
    Tak fotografować może tata, mama, wujek (przy tacie).
    Oglądać to można w kręgu rodzinnym. Wystawić publicznie (w sieci) - nigdy!
    Nas (ludzi zdrowych) to nie rusza. Chorzy mogą posunąć się o jeden krok za daleko i dlatego nigdy nie opublikowałbym takich zdjęć w sieci.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Tak fotografować może tata, mama, wujek (przy tacie).
    Oglądać to można w kręgu rodzinnym. Wystawić publicznie (w sieci) - nigdy!
    Nas (ludzi zdrowych) to nie rusza. Chorzy mogą posunąć się o jeden krok za daleko i dlatego nigdy nie opublikowałbym takich zdjęć w sieci.
    Zgadzam się w 100 %
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    Słuchaj akustyk. Ja nie mam nic ale to nic do maluchów latających z gołymi pupami po plaży. Ale wydaje mnie się jednak, ze na tym zdjęciu to już nie bobas a dziwczynka u której jednak już widać pewne różnice z chłopakiem. Po drugie to zdjęcie to nie jest w/g mnie ot taka sobie fotografia pociechy a próba odnalezienia w niej pierwiastków kobiety... i dobrze, ale czy nie za wcześnie na takie spostrzeżenia? I powtarzam - obym się mylił... obym.
    obraz ma to do siebie, ze oceniamy go nie tylko za to co na nim jest, ale tez za to co na nim widzimy.

Ty zobaczyles dziewczynke i dorobiles scenariusz autora badajacego narodziny kobiecosci. ja zobaczylem po prostu kapiace sie dziecko. byc moze tylko dlatego, ze nie spojrzalem na tytul... ale to dostrzegam w samym obrazie.

pomijam fakt, ze w tzw. demokracji obowiazuje domniemanie niewinnosci, i jesli nie ma pewnosci co do intencji autora, to chyba wypadaloby nie przypisywac mu przymiotow potwora...

wydaje mi sie, ze ta gadka o pedofilii jest rozdmuchana i w wielu sytuacjach powoduje klimat polowania na czarownice i palenia na stosie. czy dla jednego potencjalnie uratowanego dziecka nalezy wsadzic za kratki 1000 doroslych facetow? wydaje mi sie, ze nie tedy droga...
    www albo tez flickr

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ...dewocja i po*******enie. przepraszam za brak ogrodek, ale to jest jednak jakies porabane...

tytul zdjecia jest idiotyczny. ale sama fotka... moze nie przesadzajmy...

Janusz

PS. Można jeszcze dodać, że o moralności najlepiej decydują 15-latkowie. W końcu mają wiedzę i doświadczenie życiowe ;-)

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

gietrzy napisał to co myślę...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

moim zdaniem jest to łądne zdjęcie młodej dziewczynki.
    Jestem zdecydowanie za pokazywaniem pięknych estetycznie zdjęć ciała - czy to młodego, czy to starego. Uważam że sztuki cenzurować się nei powinno w żaden sposób.

btw - istnieje ktoś taki jak Jan Saudek.
    Jego w Polsce to by chyba zlinczowali.

btw 2 --> fakt faktem, tytuł jest cokolwiek debilny.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tytuł nie jest tak debilny. Nimfa ma dopiero wtórne skojarzenie seksualne, oryginalne słowo tego nie zawiera
    Cytat Zamieszczone przez wikipedia
    Nimfy (gr. νύμφαι nymphai, l. poj. νύμφη nymphe - "dziewczyna, narzeczona"; łac. nymphae) – w mitologii greckiej i rzymskiej śmiertelne boginki niższego rzędu, opiekunki miejsc, które zamieszkiwały. Pomimo tego, że umierały, były istotami długowiecznymi i wiecznie młodymi. Uważane są za córki Zeusa. Przedstawiano je jako piękne kobiety . Mieszkały w górach, lasach, na łąkach, w grotach, nad rzekami, źródłami, morzami. Obecnie tłumaczy się ich kult jako pozostałości pierwotnego animizmu.
    Młoda dziewczynka w wodzie, to idealnie pasuje.

Ale ogólnie, to uważam jak Gietrzy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Chorzy mogą posunąć się o jeden krok za daleko i ...
    ciekawe ile obryzganych monitorów jest w tej chwili ...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Rany, nie popadajmy w skrajnosc. Niedlugo rodzice beda musieli kompac wlasne dzieci w ubraniu, bo kapiel nago bedzie karalna.

Jezeli to zdjecie wzbudza w kims dziwne odczucia to powinien zaczac sie zastanawiac co z nim jest nie tak.. bo ja tam nie widze niczego co by bylo zdrozne. A ci co widza powinni pojsc do lekarza.. bo to oni niedlugo zaczna stwarzac zagrozenie.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

To ja dorzucę coś jeszcze http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=809623 - co Wy na to? Tu niedomówień już nie ma ;-)

Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów