Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Wątek: canon EFs 17-85usm is 4.5 -5,6 vs. canon 17-40 F.4 L ?

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ilu z Was kupiło 10D i żałuje ze nie poczekało na 20D?
    Ja nie. To już nie jest klasa D30/D60/10D dla mnie - to 300D+ się zrobiło. Zawiedziony jestem w każdym razie.

Tylko obecnie fotografia analogowa dla mnie ma już niewiele z nią wspólnego. Co z tego, że robi ktoś na negatywie, skoro potem skanuje go i odbitki robi z pliku? To nic innego jak fotografia cyfrowa. Poza tym bardzo nie lubię "klimatu" zdjęć ze skanerów - nie wiem czemu, ale takie mam wrażenie - może ziarno jakieś dziwne, albo kolory - cholera wie, ale nie pasuje mi. Slajdy natomiast to co innego - rzutnik i cała ściana Twoja... Ale oczywiście można skorzystać z profiko.pl i naświetlić slajd plikiem komputerowym - nikt z DGF'u się nie zoorientował.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i pozbyłem się 17-40/4L - okazało się, że nie tylko ja zwracałem L-kę 17-40. W zamian kupiłem Canona 100/2,8 makro i zrobiłem kilka zdjęć (testy też) i szczena mi opadła, nigdy nie miałem w ręku tak wspaniałego szkła do dSLR. Jest super pod każdym względem. A jeśli chodzi o szeroki kąt nie mam pomysłu poza tęczowym od aberacji chromatycznej KIT-em. Ale lepszym od tego co się pozbyłem. Po tych postach boję się ryzykować. Przekonuję się powoli do L-ki ale tylko długiej 70-200/4L, gdyż gro ludzi chwali te szkło.
    A jeśli chodzi o 17-85 Canona to raczej kupców na giełdzie nie widziałem za taką cenę, więc chyba nie jest najlepszy nawet z IS-em.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To prawda że popularność cyfry rośnie, a anlagów spada. Ale spójrzcie na to z innej strony: dzięki temu można kupić dobry analogowy aparat w cenie kilkakrotnie mniejszej niż parę lat temu

[ Dodano: 21-11-2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez Szymański Adam
    No i pozbyłem się 17-40/4L - okazało się, że nie tylko ja zwracałem L-kę 17-40. W zamian kupiłem Canona 100/2,8 makro i zrobiłem kilka zdjęć (testy też) i szczena mi opadła, nigdy nie miałem w ręku tak wspaniałego szkła do dSLR. Jest super pod każdym względem.
    No bo 100/2.8 to jest w ogóle wspaniałe szkło, nie tylko do cyfry . Tylko że porównywanie go do 17-40 L sensu nijakiego nie ma, bo:
    1. jedno to stałka, drugie to zoom
    2. biorąć pod uwagę różnice w ogniskowych są to obiektywy do zupełnie różnych zastosowań

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymański Adam
    A jeśli chodzi o szeroki kąt nie mam pomysłu poza tęczowym od aberacji chromatycznej KIT-em.
    Sprobuj Sigme 18-50 2.8 EX DC . Jest o niej troszke tutaj na forum.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów