Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: canon EFs 17-85usm is 4.5 -5,6 vs. canon 17-40 F.4 L ?

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Oczywiście, że nie widziałem. Jednak kto jak kto, ale Canon wypuszczając w połowie '03 roku nowe szkło zdawał sobie sprawę z tego, że będzie ono głównie kupowane przez użytkowników cyfry wobec dramatycznie malejącego rynku analogowego!
    Czytając różne fora zagraniczne nie odniosłem wrażenia żeby rynek analogowy "malał dramatycznie”, jeśli mówimy o SLR. Owszem maleje, ale nie dramatycznie. Np. na forum www.photo.net spotkałem ludzi którzy maja cyfry - a jakże, ale analoga również.

Dramatycznie to leci na pysk rynek kompaktów analogowych - tu się zgodzę.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fajer
    Czytając różne fora zagraniczne nie odniosłem wrażenia żeby rynek analogowy "malał dramatycznie”, jeśli mówimy o SLR.
    Należałoby raczej zapytać importerów miast kierować się opinią użytkowników.

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Nie znam danych importerów, ale co chciałem powiedzieć, chodzi mi o to że dużo ludzi używa i analoga i cyfry, co oznacza, że zależy im na kompatybilności obiektywów - co zapewni firmie trzymanie się jednego systemu.

Jeżeli obiektywy będą kompatybilne to będzie się miało 2 body i jeden komplet obiektywów.

Przy niekompatybilności, mając Canona Eos’a analoga, Cyfrę mogę sobie kupić Nikona i wyjdzie mi na to samo i tak nowe szkła będę musiał kupić. To nie było by dobre dla producentów.
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Fajer: a do czego się odwołujesz bo nie wiem.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Oczywiście, że nie widziałem. Jednak kto jak kto, ale Canon wypuszczając w połowie '03 roku nowe szkło zdawał sobie sprawę z tego, że będzie ono głównie kupowane przez użytkowników cyfry wobec dramatycznie malejącego rynku analogowego!
    Do tej wypowiedzi Jurka sugerującej, że cała produkcja nastawiona jest na cyfrę...

Zastanawiam się, jakich obiektywów mają używać użytkownicy nowiutkiego EOS'a 300x skoro wszystkie mają być do cyfr?

Myślę, że jest to troszkę chybione stwierdzenie w wypadku Canona, który nadal rozbudowuje analogowe modele.
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fajer
    Myślę, że jest to troszkę chybione stwierdzenie w wypadku Canona, który nadal rozbudowuje analogowe modele.
    Ja tego nie dostrzegam, ale może mam słaby wzrok
    Wręcz przeciwnie - uosobienie tradycji - Hassel zaczyna robić cyfrowe tylne ścianki, Mamiya przestaje produkować analogową 'bronkę' w średnim formacie, itd. Spójrz prawdzie w oczy - mały obrazek analogowy przestaje istnieć, a Nikon F6 to moim zdaniem produkt dla kolekcjonerów.
    Dla ustalenia uwagi - nie twierdzę, że ja to popieram! Takie jednak są fakty.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Wręcz przeciwnie - uosobienie tradycji - Hassel zaczyna robić cyfrowe tylne ścianki, Mamiya przestaje produkować analogową 'bronkę' w średnim formacie, itd. Spójrz prawdzie w oczy - mały obrazek analogowy
    Nie Mamiya a Tamron.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mały obrazek analogowy przestaje istnieć, a Nikon F6 to moim zdaniem produkt dla kolekcjonerów.
    "If it ain't broke - don't fix it."

W analogach nie ma technologii starzejących się w tempie świata komputerowo-cyfrowego.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Nie Mamiya a Tamron.
    Ja napisałem Mamiya? To wszystko z emocji - dziękuję za korektę.

[ Dodano: 19-11-04, 20:23 ]
    Cytat Zamieszczone przez Mori
    W analogach nie ma technologii starzejących się w tempie świata komputerowo-cyfrowego.
    Dość, bo nas moderator przywoła do porządku. I słusznie to zrobi.

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Myślę, że moderatorzy ingerować nie muszą bo jest to kulturalna jak na razie i ciekawa dyskusja.

Co można powiedzieć o cyfrach? ze starzeją się strasznie szybko...
    ilu z Was kupiło 10D i żałuje ze nie poczekało na 20D?

Za to A-1 można zrobić takie same foty jak T90 i Eosem 3
    Negatyw wszędzie jest ten sam, a reszta zależy od szkła i umiejętności ludzkich.

Większość moich znajomych profesjonalnych fotografów, po zachłyśnięciu się lustrzankami cyfrowymi wraca do analogów...
    czemu?
    Wygoda i szybkość to nie wszystko, a jakoś... to nie tylko rozdzielczość matrycy.
    Jeszcze długo matryca taśmy nie przegoni, więc o lamusie na razie zapomnijmy i mówmy może o spadkach i wzrostach popularności bez „dramatyzowania” :wink:

Wystarczy spojrzeć, jakim powodzeniem cieszy się używany analogowy sprzęt na Allegro czy ebay'ach.

Co do plecków cyfrowych do średniego formatu - kogo na to stać?
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów