Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: a80 problem

freeman
    Guest

Domyślnie a80 problem

witam mam pytanie do wszystkich posiadaczy tego wlasnie modelu a mianowicie bylem ostatnio w plenerze z moim canonem i pstrykalem przyrode i po pewnym czasie (chodzilem jakies 2 godziny temperatura ponizej 10st.) zaczol jakby dluzej lapac ostrosc i dluzej sie ustawial a jak sie ustawil to zdjecia wychodzily nie ostre tylko take rozmazane ale nie wszystkie po powrocie do domu i ogrzaniu sprzetu zaczol dzialac prawidlowo szybko sie ustawial czy to normalne ze temperatura miala jakis wplyw na take zachowanie sie aparatu w instrukcji obslugi jest napisane ze ten model dziala w temperaturze od 0 do 40 st.C

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

np. jakiś smar mu zamarzł. szron mógł pokryć matrycę lub obiektyw i powodować rozmywanie
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Widocznie A80 nie lubi zimna, ja ze swoim latalem jedynie po balkonie w -2C i po 10min dzialal tak jak powinien, widocznie nie zmarzl jeszcze...

Coś już napisał Awatar Kostek
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Byłem niedawno ze swoim A75 przy -10 w górach i miałem podobny problem jak Freeman. Aparat zaczął działać dużo wolniej niż w normalnych warunkach i niektóre foty wyszły nieostre. Widocznie seria A nie przepada za temperaturami ujemnymi (co zresztą jest opisane w instrukcji - zakres działania od 0 st. w górę).
    Pozdrawiam
    Kostek

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kostek
    Byłem niedawno ze swoim A75 przy -10 w górach i miałem podobny problem jak Freeman. Aparat zaczął działać dużo wolniej niż w normalnych warunkach i niektóre foty wyszły nieostre. Widocznie seria A nie przepada za temperaturami ujemnymi (co zresztą jest opisane w instrukcji - zakres działania od 0 st. w górę).
    Nie tylko seria A, ale nawet drozsze Canony i nie tylko Canony i nie tylko aparaty, ale w ogole elektronika nie przepada za ujemnymi temperaturami, a juz w szczegolnosci zasilanie do niej.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Uprawnienia umieszczania postów