Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kalibrator raz jeszcze

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Kalibrator raz jeszcze

Witam
    Nosze sie z zamiarem zakupu kalibratora i teraz moje pytanie wybor padl na eye-one display2 ale z tego co widze to sa 2 producentow gretag i pantone.Czym one sie roznia i jesli jest roznica to na korzysc ktorego?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

czytajac opisy na stronach nie widze tam zadnych roznic... a cenowo jak to wyglada?

Moze roznica byc w sofcie ... ale tak jak pisalem wyzej nie widze zadnych roznic (poza pudelkiem) ... raczej to jest to samo

EDIT: i pewnie tak jest Gretag daje swoj soft a Pantone swoj...

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Soft jest ten sam. iMatch 3.5, ze strony mozna sciagnac v 3.6 Kupilem Eye One Pantona. Jest tansza a to identyczny produkt jak Gretag. Nawet jest takie samo pudelko tylko inny nadruk

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merciful
    Soft jest ten sam. iMatch 3.5, ze strony mozna sciagnac v 3.6 Kupilem Eye One Pantona. Jest tansza a to identyczny produkt jak Gretag. Nawet jest takie samo pudelko tylko inny nadruk
    Możesz podać jakiś namiar , gdzie kupowałeś ?

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Kupowalem w colour confidence. 233 euro brutto + transport gratis. Doszlo w 4 dni robocze. Przelew lub karta (moze byc Visa electron, nie musi byc kresytowa) Z tego co wiem to Gretag po prostu podzielił się Eye One z Pantone dla zwiekszenia sprzedaży w segmencie profi. Na pudełku i na kalibratorze jest zresztą podwójne logo Pantone i Gretaga :-)

aha. Jest drobna różnica między Pantone i Gretagiem jeśli chodzi o Eye One2. Cena - ok. 20 euro oraz fakt że kupując wersję Gretaga dostajemy 140 (coś koło tego) euro bon zniżkowy na zakup spektrofotometru Gretaga. Ale to już zupełnie inna bajka ;;;

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Panowie a może ktoś się orientuje czy np kalibrator Spyder2 , który jest w róznych wersjach sprzedawany ( ekspres, pro plus jeszcze jakieś ) mozna kupić w najprostszej wersji i np później zrobić update oprogramowania czy firmware. Czym one się różnią od siebie czy tylko lwpszym oprogramowaniem za które trzeba więcej zapłacić?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merciful Zobacz posta
    Kupowalem w colour confidence. 233 euro brutto + transport gratis. Doszlo w 4 dni robocze. :
    To działa (kalibrator )
    Czas dostawy niestety dłuższy:
    zamówiłem 30-08
    wysłano 7 - 09
    otrzymałem 13-09
    Ale faktycznie konto obciążono w dniu 7 -09 a
    w Polsce zaksięgowane 11-09 czyli do zapłaty dopiero 25 10
    Duża różnica w jakości wyświetlanych zdjęć, być może nie potrafiłem poprawnie
    ustawić ręcznie.

marek

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

hehe no to rzeczywiscie dzwne ;-)... ale jak nie widac roznicy no to po co przeplacac ? ;-)

Uprawnienia umieszczania postów