Witam
Nosze sie z zamiarem zakupu kalibratora i teraz moje pytanie wybor padl na eye-one display2 ale z tego co widze to sa 2 producentow gretag i pantone.Czym one sie roznia i jesli jest roznica to na korzysc ktorego?
Pozdrawiam
Witam
Nosze sie z zamiarem zakupu kalibratora i teraz moje pytanie wybor padl na eye-one display2 ale z tego co widze to sa 2 producentow gretag i pantone.Czym one sie roznia i jesli jest roznica to na korzysc ktorego?
Pozdrawiam
czytajac opisy na stronach nie widze tam zadnych roznic... a cenowo jak to wyglada?
Moze roznica byc w sofcie ... ale tak jak pisalem wyzej nie widze zadnych roznic (poza pudelkiem) ... raczej to jest to samo
EDIT: i pewnie tak jest Gretag daje swoj soft a Pantone swoj...
Soft jest ten sam. iMatch 3.5, ze strony mozna sciagnac v 3.6 Kupilem Eye One Pantona. Jest tansza a to identyczny produkt jak Gretag. Nawet jest takie samo pudelko tylko inny nadruk![]()
Możesz podać jakiś namiar , gdzie kupowałeś ?Zamieszczone przez merciful
Kupowalem w colour confidence. 233 euro brutto + transport gratis. Doszlo w 4 dni robocze. Przelew lub karta (moze byc Visa electron, nie musi byc kresytowa) Z tego co wiem to Gretag po prostu podzielił się Eye One z Pantone dla zwiekszenia sprzedaży w segmencie profi. Na pudełku i na kalibratorze jest zresztą podwójne logo Pantone i Gretaga :-)
aha. Jest drobna różnica między Pantone i Gretagiem jeśli chodzi o Eye One2. Cena - ok. 20 euro oraz fakt że kupując wersję Gretaga dostajemy 140 (coś koło tego) euro bon zniżkowy na zakup spektrofotometru Gretaga. Ale to już zupełnie inna bajka ;;;![]()
Panowie a może ktoś się orientuje czy np kalibrator Spyder2 , który jest w róznych wersjach sprzedawany ( ekspres, pro plus jeszcze jakieś ) mozna kupić w najprostszej wersji i np później zrobić update oprogramowania czy firmware. Czym one się różnią od siebie czy tylko lwpszym oprogramowaniem za które trzeba więcej zapłacić?
To działa (kalibrator)
Czas dostawy niestety dłuższy:
zamówiłem 30-08
wysłano 7 - 09
otrzymałem 13-09
Ale faktycznie konto obciążono w dniu 7 -09 a
w Polsce zaksięgowane 11-09 czyli do zapłaty dopiero 25 10
Duża różnica w jakości wyświetlanych zdjęć, być może nie potrafiłem poprawnie
ustawić ręcznie.
marek
hehe no to rzeczywiscie dzwne ;-)... ale jak nie widac roznicy no to po co przeplacac ? ;-)