Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Szokująca technologia prezentacji zdjęć

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Strzelam mały klasterek
    mozliwe aczkolwiek ostatnio w firmie wymieniono wszystkim developerom PCty na nowsze: dell 2x Pentium 4 Xeon 3.6GHz, 4GB ram, 4xRaptor w RAID0, + jakas grafika (bardziej 2D - przeciez costam programuja). i powiem ze maszynki nie do zagiecia.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Juz jakis czas temu na potrzeby grafiki 3D zostaly opracowane algorytmy, ktore swietnie sobie radza z fotkami zrobionymi z roznych miejsc roznym sprzetem i potrafia je poskladac do kupy idealnie.
    Ja już dobrych kilka lat temu na zawodach programistycznych w Pradze widziałem wykład, gdzie facet opisywał rekonstrukcję sceny 3D na podstawie kilku zdjęć I nawet nie było to jakieś strasznie procesorożerne, główna siła była w algorytmie.

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pewnie że to nie jest takie trudne, kilka lat temu pojawił się ImageModeler firmy Realviz (producent świetnego Stitchera do panoram). Tutaj można zobaczyć co taki soft potrafi: http://imagemodeler.realviz.com/?language=EN
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A ja znalazłem coś takiego: http://www.airtightinteractive.com/p...g_browser/app/ - wpiszcie np. "camera" i obserwujcie co pokazuje się dookoła. Niestety raczej dla posiadaczy szybkich łącz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Całkiem ciekawe , ale mnie to jakoś specjalnie nie kręci. Z tego co widziałem po filmiku to otoczenie cały czas się zmienia. Robimy kilka kroków w tym poskładanym świecie i co chwila wyskakują nam nowi ludzie, zaparkowane auta, gołębie, cienie w różne strony itd. Ciekawi mnie jedna kwestia: czy prawo pozwala pokazywanie tych wszystkich ludzi na ulicach ? Te zdjęcia są pewnie robione przez przypadkowych pstrykaczy i chyba nikt się nie pytał przechodniów o pozwolenie na publikację Chyba za bardzo się czepiam

Dopiero zaczyna Awatar fotomate
    Miasto
    Polska Północna

Domyślnie

technologia oparta jest na Microsoft Silverlight, a do tej firmy jakoś nie mam zaufania

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Gratuluję wykopaliska
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów