Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Sigma i 350D - pytanie

Lukasz_S
    Guest

Domyślnie Sigma i 350D - pytanie

Czy Sigma 70-300 f/4.0-5.6 DL MACRO SUPER będzie działac prawidłowo z 350D?

Bywalec Awatar fotoglaf
    Miasto
    niedaleko Warszawy

Domyślnie

na mój stan wiedzy - będzie
    5dmkII.BG-E6.24-70 f/2.8L.Extreme 8GB.
    350D.BG-E3.430EX.18-55.50f/1.8.TAMRON 28-75.SIGMA 70-300 APO DG.kilka inych gratów.

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

na mój stan wiedzy też będzie działać, z tym że nie jest to obiektyw dedykowany do lustrzanek cyfrowych:sad: do cyfrówek - wersja z DG w nazwie.
    50D Kit, canon 400 F2.8 L
    http://www.jaroslawwlazly.pl

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Miałem taką Sigmę przez kilka dni - działała bezproblemowo, mimo że nie była to wersja DG.
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Lukasz_S
    Guest

Domyślnie

No właśnie... a u mnie po założeniu AF działa, ale gdy próbuję zrobi zdjęcie - Error99. Czasem tylko na 300 udaje się zrobi zdjęcie. Co to może byc? Na 50 działał jak burza.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukasz_S
    No właśnie... a u mnie po założeniu AF działa, ale gdy próbuję zrobi zdjęcie - Error99. Czasem tylko na 300 udaje się zrobi zdjęcie. Co to może byc? Na 50 działał jak burza.
    Po pierwsze jest możliwe, że padła. W sigmach lubią padać np.: przysłony, taśmy itp. Wymiana 200zł. Po drugie to może być to co zwykle czyli fakt, że ze starszymi Sigmami bywa problem po wpięciu do canona. Wtedy jedyne co pozostaje to wymienić na wersję DG.
    Jeszcze mała dygresja. W stopce masz wymienioną lampę bł. Soligor TIF 380. Czy ona Ci działa normalnie z 350?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów