Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 79

Wątek: Pierwsza lustrzanka FF z bagnetem Nikona!!!

tomson
    Guest

Domyślnie

jeden moj znajomy nabyl wlasnie takiego kodaka 14n
    za 4200 w studiu calkiem fajnie sobie radzi , jak chcecie wrzuce jakies zdjecia i cropy, relatywnie tani sprzet sie z tego zrobil i nie uwazam go za porazke... gdybym nie przesiadal sie na 5tke canona , to bym sobie go sprawil, a juz najlepszym kombo by bylo d200 jako allroundowy sprzet i kodak do studia lub jakiegokolwiek zadania gdzie potrzebne sa ogromne rozdzielczosci

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Podobno te kodaki bardzo dobrze też się spisują przy krajobrazie. Na forum dpreview się tym zachwycali. Wg. mnie szkoda, że Kodak się wycofał z tego interesu. Konkurencja to zawsze dobra rzecz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    To dużo bardziej skomplikowane. Pozycja canona na rynku profi to wynik błedów jakie niestety w latach 80-tych popełnił nikon. Obawiam się że w tych sprawach ważniejszą rzeczą jest marketing i umiejętność przewidywania zapotrzebowania rynku niż szumy, FF i inne bajery.

jesli chodzi o marketing zdecydowanie lepiej wypada nikon
    marketing canona- nie ma czegos atkiego
    canon uwaza ze jego puszki i szkla same sie sprzedaja i ma poniekad racje bo nie ma konkurencji
    a nikon wydaje milony$ na kampanie
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

tomson
    Guest

Domyślnie

wywolany raw bez jakichkolwiek potem ingerencji

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    jesli chodzi o marketing zdecydowanie lepiej wypada nikon
    marketing canona- nie ma czegos atkiego
    canon uwaza ze jego puszki i szkla same sie sprzedaja i ma poniekad racje bo nie ma konkurencji
    a nikon wydaje milony$ na kampanie
    Moze u nas. Ja mam w kablowce kilka niemieckich kanalow i na RTL, RTL 2, VOX, non stop leca reklamy 350D Canona. Reklam Nikona brak. Moze dlatego, ze w Niemczech Nikon po prostu lepiej sie sprzedaje? Mam kumpla tam i on mowi, ze u ludzi glownie widac wlasnie Nikona, Canon to rzadkosc.

Cytat Zamieszczone przez tomson
    wywolany raw bez jakichkolwiek potem ingerencji
    Nie no, rzeczywiscie, straszna jakosc jest z tego Kodaka FF z bagnetem Nikona. Straszna. Nie da sie tego ogladac. Gorzej niz telefon komorkowy. :-P :-P :-P

sv
    Guest

Domyślnie

wrona mam juz od dluzszego czasu nieodparte wrazenie, ze wczesniej nazywales sie pn_ . milo cie znowu widziec

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    wrona mam juz od dluzszego czasu nieodparte wrazenie, ze wczesniej nazywales sie pn_ . milo cie znowu widziec
    ?????

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    sven, Ty tez tesknisz?

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    sven, Ty tez tesknisz?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klosiu
    Wiedzialem ze znajdzie sie jakis "inteligent" i nie zrozumie ze mowiac Nikon-FF mialem na mysli jego bagnet a nie firme puszki
    Aaaaaa... to bardzo przepraszam kolege "yntelygenta".

Oczywiscie, masz racje - Nikon robi korpus z matryca FF. Dokladnie tak samo, jak za komuny ruscy robili Wolgi z silnikiem diesla... bo moj znajomy zamontowal sobie w swojej silnik od Mercedesa 300D

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów