Witam,
bo mnie zaraz cos trafi - jak w Gimpie po zrobieniu selecta (R) powiekszyc zaznaczony obszar. W PS po najechaniu na krawedzie zaznaczenia mam "lapki" i moge zmiejszac/powiekszac.
N.
Witam,
bo mnie zaraz cos trafi - jak w Gimpie po zrobieniu selecta (R) powiekszyc zaznaczony obszar. W PS po najechaniu na krawedzie zaznaczenia mam "lapki" i moge zmiejszac/powiekszac.
N.
350D + 24-70/f2.8L + EF 50mm/f1.8 + EF 85mm/f1.8 + 580EXII
---
"Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE." - Ernst Haas
Z menu wybierz narzędzie "Skalowanie warstwy lub zaznaczenia".
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
sorki ale nie znalazlem -> mozesz podac w jakim menu to siedzi (mam gimpa po angielsku).Zamieszczone przez Peri Noid
thx, N.
---
"Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE." - Ernst Haas
Chodzi o główną paletę narzędzi. Po angielsku to się nazywa "Scale the layer or selection", skrót to Shift+T.
I jeszcze jedno - mowa o Gimp-ie 2.2.x.
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
OK juz mam - bardzo dziekuje (na Slackware 10.2 jest wlasnie 2.2.12).Zamieszczone przez Peri Noid
---