Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 84

Wątek: Canon 350D vs Nikon D50

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Canon ma matryce wykonana w nowszej technologii CMOS - dzieki temu ma duzo nizsze szumy niz Nikonowa ( w zasadzie Sony) matryca CCD. D50 nie ma przycisku podgladu glebii ostrosci, w Canonie oczywiscie jest.

pod tym linkiem porownanie D50, D70 i 350D: http://www.digitalreview.ca/cams/Nik...D70SvsXT.shtml

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman
    Aaaa... znowu sie zaczyna...
    Niestety. Dokładnie tak jest. Uważam, że akurat szumy to nie jest coś co przeważa zdecydowanie na korzyść któregoś z tych korpusów. Jest masa innych różnic warto o nich poczytać używając opcji Szukaj.
    A tak naprawdę Darius to nikt za Ciebie tego wyboru nie dokona musisz to zrobić TY sam biorąc pod uwagę, że nie kupujesz tylko body ale i system.

Ja bym zamknął ten wątek zanim znów przemieni się w wojnę C-N.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bilu
    Canon ma matryce wykonana w nowszej technologii CMOS - dzieki temu ma duzo nizsze szumy niz Nikonowa ( w zasadzie Sony) matryca CCD.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

kup alfę
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Śmiem twierdzić, że widziałem inne testy - akurat z kreseczkami odwrotnie )

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio
    Śmiem twierdzić, że widziałem inne testy - akurat z kreseczkami odwrotnie )
    Ten jest z www.dpreview.com

A gdzie sa te inne, bo nie uslyszalem?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Do powyzszego wykresu warto wspomniec o redukcji szumu, ktora nikon z upodobaniem ostatnio upycha do puszek. Zaleta sa fajne wykresy, wada to mydlo na zdjeciach...

Wyraznie widoczne jak zagladnac dalej w tym tescie na strone 23 i porownac tam dwa inne zdjecia.

http://www.dpreview.com/reviews/nikond50/page23.asp
    ...

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

podsumowując - jedni mają canona - i są zadowoleni, drudzy mają nikona i....
    też są zadowoleni.
    trzeci mają fuji i.........?? też są zadowoleni. zdań użytkowników sony jeszcze nie znamy

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Do powyzszego wykresu warto wspomniec o redukcji szumu, ktora nikon z upodobaniem ostatnio upycha do puszek. Zaleta sa fajne wykresy, wada to mydlo na zdjeciach...
    Mydlo to wystepuje w zaleznosci od tego jak bardzo sie o to stara osoba testujaca:
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=113
    Ja juz dawno przestalem wierzyc w "bajki" zwane "testami" na duzych
    portalach foto

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK

Wyraznie widoczne jak zagladnac dalej w tym tescie na strone 23 i porownac tam dwa inne zdjecia.

http://www.dpreview.com/reviews/nikond50/page23.asp
    Wiesz Kuchatek używałem obu tych aparatów i jakoś tego mydła przy dużych iso na zdjęciach z D50 nie widać. Może to przewaga kita, może miałem wyjątkowy egzemlarz D50, nie wiem. Jeszcze dla porządku powiem, że szumy przy iso 1600 dla 350 rzeczywiście wydają się dla mnie mniejsze niż w D50 ale to raczej żadne odkrycie. Powtórzę się, że uważam iż dla przeciętnego użytkownika szumy to nie jest coś co podważa sens zakupu któregoś z tych korpusów. Jest zdecydowanie więcej innych kwestii ale akurat nie szumy. Taka jest moja subiektywna opinia.
    A co do testów na dpreview uważam, że są one jednymi z najbardziej obiektywnych i rzetelnie przeprowadzonych jakie spotkałem. Jest tam mnóstwo będów i rzeczy z którymi nie dokońca się można zgadzać ale biorąc pod uwagę
    jaką gigantyczną robotę tam odstawiają to nic dziwnego. Tylko Ci się nie mylą którzy nic nie robią!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów