Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Canon i canonierzy "obiektywem" Nikona - refleksje

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Canon i canonierzy "obiektywem" Nikona - refleksje

Prosze przypadkiem nie traktowac tego posta jako prowokacji. Raczej jako watek humorystyczny :wink: .

Zupelnie przypadkiem trafilem dzis na forum Nikona a konkretniej na taki oto watek. Polecam go i Wam i gwarantuje ze juz po pierwszej stronie bedziecie zrywac boki. Czesc z Was pewnie go juz czytala (zapewne Czacha bo jest tam wymieniany). Po stwierdzeniach "sa ludzie i canonierzy" i ze jako canonierzy jestesmy "otumanieni" dochodze do wniosku, iz musza to byc ludzie bardzo zakompleksieni. Za to jak przeczytalem "Od dawna wiadomo ze 300D obok 10D to najlepsze aparaty na swiecie, a Nikon robi NAJLEPSZE ZDJECIA" co zostalo podparte stwierdzeniem admina "niech wykonaja zdjecie w 0,8 sekundy po wlaczeniu aparatu - beda wielcy. Z cala pewnoscia przez 2.5 sekundy straci wobec Nikona przynajmniej 3 klatki - i juz po argumentach" malo nie spadlem z krzesla. Swietnie! Grunt to zelazny argument .
    A obudowę magnezową 10D unzali za minus bo "plastikowa D70 jest lżejsza i po
    co magnez - przecież nikt nie będzie rzucał aparatem o ścianę
    "

Osobiscie niewiele moge powiedziec na temat roznic pomiedzy eosami a D70 bo nie znam Nikona ale to co mnie uderzylo to ta wpojona niechec do canona. Przejzalem jeszcze kilka innych watkow i zauwazylem, ze jak tylko nadarza sie okazja to strzykaja jadem w kierunku Canona. Co wiecej po tej "ekscytujacej" lekturze mozna smialo stwierdzic iz posiadacze Nikonow to wielcy fachowcy i znawcy tematu . Kazdy z nich robi kazde zdjecie oboma aparatami. Prawda jest pewnie taka ze wiekszosc z tych frustratow nigdy nie miala w rekach Canona. Co chwial sami sobie zaprzeczają. I to jest sedno tego całego wątku. Otoz wszystkie te wypowiedzi typu: podobno, slyszalem, prawdopodobnie itd. są autorstwa ludzi, ktorzy raczej nie mieli przyjemnosci dluzszego obcowania z Canonem. Na Canon Board nie widziałem tego typu wątków i dobrze. To w pewnym sensie klasa Naszego forum 8) . Bez jadu wobec uzytkownikow sprzetow innych marek. Mamy swoje podworko i swoj smietnik.

Kurde... fajne mamy to forum

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

heh... forum nikona jest specyficzne, bo wszyscy klepia sie po pupciach i mowia jaki fajny jest ich D70 ich sprawa.. mi to nie przeszkadza... a jak mam zly dzien to wchodze poczytac tamto forum - i wszystko mija w mig

sa tam osoby ktore znaja sie na sprzecie... sa tez teoretycy ktorzy poza ich aparatem innego w rekach nie mieli ale sie wyopwiadaja niczym mentorzy zreszta.. iceman nas czyta (pozdro nerwusie ;-) ) i zapewne za 5 minut tamci beda wiedzieli co sie u nas dzieje ;-)

kazde forum jest inne... a ja sie tylko ciesze ze nie ma u nas tego typu rzeczy jak tam... ze jacy to nikoniarze sa beznadziejni i wogle.. to chyba po prostu swiadczy o poziomie ich, a nie tych na ktorych marudza ;-) u nas mozna poczytac o fizyce, pomarudzic na 300d podpuszczajac tytusa albo zjechac moderatora bo sie wyraza nie tak jak trzeba ;-) .. i za to lubie to forum

a nikon niech sobie zyje dalej... po dzisiejszym texcie na prfc, gdzie posadzono mnie o rasizm sprzetowy nie mam ochoty wiecej rozmawiac o tej marce...

ps. przez ten watek stalismy sie tacy sami jak oni - gadamy na nich... tak jak oni na nas..

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    ps. przez ten watek stalismy sie tacy sami jak oni - gadamy na nich... tak jak oni na nas..
    To była moja pierwsza myśl po przeczytaniu tego topiku.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ej no nie przesadzajcie

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tam sie niezle usmialem

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mnie osobiście głupota już dawno przestała śmieszyć Np. dziś miałem 6 godzin ze studentami... Zawsze mnie ktoś czymś zadziwi

ale troche ich poczytalem. ciekawe rzeczy tam sie dzieja.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Cytat Zamieszczone przez Czacha
    To była moja pierwsza myśl po przeczytaniu tego topiku.
    I ja takie wrazenie odnioslem.
    Niby kolega chwali ze "u nas" na nikonowcow zlego slowa nei znalazl, a tymczasem sam zaczal... wg mnie zupelnie niepotrzebnie.
    I szczerze chcialbym zamknac watek by nie psuc specyficznej atmosfery naszego forum, ale skoro nawet admin sie usmial to ja sie nie wtracam .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie taki mial byc zamysl watku ale coz skoro kluje Was w oczy to prosze zamknac watek, ewentualnie usunac.

Bywalec Awatar Voytas
    Miasto
    Goleniów

Domyślnie

"Od dawna wiadomo ze 300D obok 10D to najlepsze aparaty na swiecie, a Nikon robi NAJLEPSZE ZDJECIA"
    Moje zdanie jest taki:
    Nie aparat robi zdjęcia tylko człowiek. Dobry fotograf może najgorszym szmelcem zrobić dobre zdjecie.

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

i na tym zakończym co by jakiś szalony "canonier" nie wpadł w szał

Uprawnienia umieszczania postów