Witam.
Mam pytanko czy zakladajac ta lampe nie uszkodze sprzetu?? nie wiem jakie jest napiecie na stopce w tej lampie.
Czy ktos z uzytkownikow moze mnie oświecic??
Jesli moge to co bedzie dzialalo a co nie??
Dzieki z gory za odpowiedzi.
Witam.
Mam pytanko czy zakladajac ta lampe nie uszkodze sprzetu?? nie wiem jakie jest napiecie na stopce w tej lampie.
Czy ktos z uzytkownikow moze mnie oświecic??
Jesli moge to co bedzie dzialalo a co nie??
Dzieki z gory za odpowiedzi.
Z tego co wyczytałem w internecie, lampa jest "für Canon AF-Kameras" więc wszystko powinno być ok.
http://www.dooyoo.de/blitze/soligor-pz-400af/
Oczywiście głowy nie daje![]()
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
no to ze do aparatow AF to wiem bo pracuje z nia na moim EOS 5 ale nie wiem czy cyfry przezyja takie samo napiecie jak analog![]()
To ja tak na marginesie tylko dorzuce, ze 20D/30D przezyja bardzo duze napiecie (250V)![]()
...
Nie.Zamieszczone przez Frontside
Nieważne.Zamieszczone przez Frontside
Jakiekolwiek by nie było, to skoro nie robi krzywdy analogowej piątce, to NA PEWNO nie zaszkodzi 20D/30D.
Nie będzie działać automatyka TTL, ponieważ cyfrowe EOSy wymagają E-TTL.Zamieszczone przez Frontside
Będzie działać automatyka tyrystorowa.
Powinien działać zoom palnika oraz wspomaganie AF.
no to jak tak to milo bo nie musze wydawac masy kasy na lampea doloze sobie do Tokiny 12-24 lub canona 10-20 bo te dwa chodza mi po glowie w nastepenej kolejce po 20D (jesli gdziekolwiek go znajde bo nie ma w sklepach
).
Dzieki wszystkim za odpowiedzi!!!
Nie wiem czy ta lampa W OGÓLE będzie błyskać z ucyfrowionymi Canonami.
Bo z tego co mi się kojarzy, to nie będzie.
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...
Wydaje mi się, że będzie błyskać. Akurat nowe cyfrowe Canony są w tej materii dosyć elastyczne i pracują ze starymi lampami. Niedawno podłączyłem ringflasha Soligor AR40 do mojego 350D i błyskała, że aż miło. I może nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie to, że była to lampa dedykowana dla Nikona (ze stopką Nikona). Lampa ta oczywiście nie chciała pracować ani z D50 ani z D70 znajomych. Właściciel stwierdził po fakcie, że zwątpił w Nikona. Oczywiście lampa pracuje tylko w trybach 1/16 lub full, lub auto. Ale i tak robi się z nią fajne zdjęcia. Myślę więc, że i Soligor PZ 400AF bedzie działać z nowymi Canonami choć z pewnymi ograniczeniami.
Pozdrawiam
P.S. A tak w ogóle to witam wszystkich na forum , które czytam od dłuższego czasu.