Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Jaki zamiennik obiektywu do 300D?

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wizja
    faktycznie z tymi 500 zetami poleciałem ale to w respekcie przed narzeczoną, która to zabiłaby mnie pewnikiem gdybym powiedzial, że zamierzam kupić sobie obiektyw za ~1500zł :wink:

po prostu szukam taniego (NIE NAJTAŃSZEGO) rozwiązania miast KITa. Gdybym szukał czegoś najtańszego to nie kupowałbym 300d.

widziałem po prostu na allegro ten obiektyw od KITa za ~500zł i pomyślałem, że może coś ciut lepszego w podobnej cenie kupię

ps. czy faktycznie żeby robić dobre zdjęcia trzeba znać się na cenach sprzętu? 8)
    TAK, choć to rzecz wtórna

robisz zdjęcia, chcesz robić lepsze, wiesz, że lepsze zdjęcia to lepszy obiektyw, wiesz jaki chcesz obiektyw, wiesz ile on kosztuje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wizja
    widziałem po prostu na allegro ten obiektyw od KITa za ~500zł i pomyślałem, że może coś ciut lepszego w podobnej cenie kupię
    W podobnej cenie zooma nie znajdziesz tej jakosci. Kit jest najlepszy w swojej klasie cenowej.
    Lepszych szkiel w podobnej cenie mozesz szukac tylko stalek (50 1.8 ) i to manualnych stalek tez (na M42).

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Narzeczonej trzeba powiedziec, ze obiektyw kosztowal 500, a informacje ze chodzi o Euro trzeba zachowac dla siebie
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czytam ten watek i jakbym widzial siebie. Zbieram na Sigme 18-125 i mam podobne problemy z kobieta Mialem przyjemnosc cykac ta sigma i bardzo mi sie spodobala.

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Narzeczonej trzeba powiedziec, ze obiektyw kosztowal 500, a informacje ze chodzi o Euro trzeba zachowac dla siebie
    Ciekawa interpretacja Pszczola . Czy ktorys z forumowiczow ma podobne klopoty na tej plaszczyznie? Chetnie poslucham pomyslow. A moze zaloze watek "Jak szmuglujecie sprzet do domu"

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Czy ktorys z forumowiczow ma podobne klopoty na tej plaszczyznie?
    Ma, niestety ma. Eh... Gdyby nie to, to pewnie miałbym już ze dwie L-ki w domu
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Ciekawa interpretacja Pszczola . Czy ktorys z forumowiczow ma podobne klopoty na tej plaszczyznie? Chetnie poslucham pomyslow. A moze zaloze watek "Jak szmuglujecie sprzet do domu"
    http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.p...13&start=0

I tak jak tam pisalem - moja partnerka jest na tyle dobrze wychowana ze mi w moj portfel nie zaglada.
    Rozmawialismy nawet niedawno o tego typu rozliczeniach w malzenstwie i ma takie samo podejscie - niezaleznie slub czy nie, facet swoja praca zarabia swoje pieniadze i nic jej do tego ile ma w portfelu i na co wydaje.
    Dlatego... moge wam tylko wspolczuc.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wszystko zalezy od tego jakie sa w rodzinie (chodzi mi juz o malzenstwo) priorytety, jak zarzadzane sa finanse oraz jakie sa potrzeby finansowe. Jak jestescie zadowoleni z partnera, to z cala pewnoscia zmiana partnera/partnerki jest duzo bardziej kosztowana (nie tylko finansowo), od zmiany szkla. Dlatego czasem dobrze jest sie wstrzymac z wymiana optyki.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Rozmawialismy nawet niedawno o tego typu rozliczeniach w malzenstwie i ma takie samo podejscie - niezaleznie slub czy nie, facet swoja praca zarabia swoje pieniadze i nic jej do tego ile ma w portfelu i na co wydaje.
    Ciekawa koncepcja małżeństwa To ja Wam współczuję... :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ciekawa koncepcja małżeństwa To ja Wam współczuję... :wink:
    co fakt to fakt, no ale chłopak ma jeszcze małżeństwo przed sobą

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    co fakt to fakt, no ale chłopak ma jeszcze małżeństwo przed sobą
    jak to mówią - erotoman gawędziarz

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów