Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: EOS 10D z Allegro?

Mieszany widok

Domyślnie

Witam.
    Dostałem ostatnio propozycję. Używane body 10D za 2 tysiące. Aparat jest przywieziony ze stanów z całkowicie pewnego źródła. Obecnie mam 350D z tym lepszym obiektywem KITowym (EF-S 17-85 IS USM) i gripem.
    Rozważam możliwość sprzedaży tego zestawu i kupna 10D + jakiś dobry obiektyw za to, co mi zostanie (nie musi być szroki kąt).
    W związku z tym moja prośba, czy ktoś mógłby mi powiedzieć dokładnie, jak zachowuje się 10D w praktyce jeśli chodzi o robienie zdjęć ?
    Słyszałem argumenty, że wolna elektronika, że stary sprzęt, ale dla mnie nie ma to aż tak dużego znaczenia. Chodzi mi o to, jak zdjęcia z 10D przy tych samych parametrach mają się do zdjęć z 350D (chodzi tu na przykład o poziom zaszumienia przy wysokim ISO).
    Interesuje mnie też sprawność AF - który aparat wygrywa ?
    Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś dał mi linka do dokładnego opisu 10D. Na stronie Canona go nie znalazłem, bo już nie produkują tego sprzętu

Pozdrawiam

Andrzej

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mckwak88
    Używane body 10D za 2 tysiące.
    Nie warto, odpuść sobie za taką kasę. Maks. 1-1,5KPLN

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś dał mi linka do dokładnego opisu 10D. Na stronie Canona go nie znalazłem, bo już nie produkują tego sprzętu
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos10d/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...) Na stronie Canona go nie znalazłem, bo już nie produkują tego sprzętu (...)
    Andrzeju bez urazy ale chyba źle szukałeś! Tutaj masz link.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów