Witam wszystkich Canonierów!

Mam wielką prośbę do użytkowników forum. Jestem nowy i jeszcze nie zamieszczałem żadnego posta na forum, jak narazie tylko śledziłem różne tematy które mnie interesowały a były poruszane tutaj. Wiec mój problem ( jak i wiekszości początkujących foto-amatorów ) polega na wyborze pierwszej lustrzanki tylko w moim przypadku jest to inna sprawa. Będę miał do zagospodarowania ok. 3000zł i zdecydowałem że albo kupię nowego 350D albo używanego 10D, szczerze wolałbym 10D bo 350D troche gorzej leży w ręce a nie wiem za ile bede miał 600zł na grip'a. Znalazłem na allegro aukcje własnie z 10D i mam prośbe do was szanowni Canonierzy, którzy znacie sie na rzeczy i napewno lepiej ocenicie sytuacje niż ja abyście zerknęli na tą aukcję i ocenili czy warto ryzykować utratę pieniędzy... nie chciałbym sie rozczarować wyciągając aparat z paczki zę jednak są jakieś ukryte wady albo żę migawka jest ledwie żywa bo przeszła przez 200 000 zdjęć...
A może macie jakieś inne propozycje związane z tym tematem, bedzie to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa ale początki mam za sobą ponieważ od roku fotografuje na analogowym Olympusie OM-40 Program i chciałbym teraz przerzucić sie na cyfrę. Moje wymagania od aparatu byłyby następujące:
chciałbym aby dobrze leżał w ręce, jakość zdjęć bardziej zależy mi na niskich szumach, wytrzymałość i kompatybilność z szerszą gamą akcesoriów. A jak to amator będę fotografował wszystko po troche albo i wiecej... ale o szkiełkach bede myślał później bo narazie potrzebuj kupić dobre body z jakimś prostym na początek obiektywem.

A oto link do aukcji: http://www.allegro.pl/item117722147_...jny_stan_.html

Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam Bartek