Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: EOS 10D z Allegro?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    10D to starutki sprzet. sam korpus jest miod, ale elektronika przerazliwie wolna jak na dzisiejsze standardy.
    Fajnie sie to czyta z perspektywy czasu 8) . W czasach gdy krolowal 10D a 20D dopiero wchodzil byly zupelnie inne argumenty za/przeciw 10D/20D .

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Fajnie sie to czyta z perspektywy czasu 8) . (...) .
    Za 2 lata to samo będzie można przeczytać o 5d . Co wcale nie znaczy że stanie się przez to gorszym aparatem niż był.

A w temacie: w zeszłym roku mając dokładnie taki sam dylemat (używane 10d vs nowe 350d w podobnej cenie) wybrałem to ostatnie. I dziś mam... 20d

BaRtOn
    Guest

Domyślnie

Jestem już po zakupie... wybrałem jednak D70s ( rodzice dorzucili troche kaski ) jestem bardzo zadowolony z aparatu, nie bede oceniał czy jest lepszy od 350D bo nie robiłem zdjęć tym aparatem, ale jakość i funkcjonalność D70s bardzo mi odpowiada,i uważam że jak na moje możliwości więcej mi nie trzeba. Jedyne co moge powiedzieć to to że D70s świetnie leży mi w ręce i ma fajną i łatwą obsługę. Cały czas sobie pstrykam i testuje na wielu funkcjach, także szkole sie w zakresie balansu bieli bo słyszałem ( i potwierdzam ) że D70s ma tendencje do zmieniania kolorów z czego wychodzą troszke nie realistyczne, ale to jest kwestia doświadczenia z WB i nie robienia zdjęć na AUTO, mnie osobiście udało się zrobić tak żeby zdjęcia miały żywy kolor, ale jeszcze w tej dziedzinie musze sie dużo uczyć. Przyznam szczerze że całe napięcie w wyborze aparatu już minęło, teraz skupiam sie tylko na robieniu zdjęć i szkoleniu umiejętności, co moge jeszcze powiedzieć że obiektyw dołączany do zestawu jest b.dobry, i jak na razie w zupełności wystarczający. A później pomyślimy coś o Makro albo dłuższej ogniskowej. Dzieki za pomoc wszystkim.
    Pozdrawiam Bartek

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

rób na AUTO ale i w jakości RAW wtedy sobie na kompie wszsytko pięknie dopasujesz.

PS: gratuluje zakupu
    350D

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail
    rób na AUTO ale i w jakości RAW wtedy sobie na kompie wszsytko pięknie dopasujesz.

PS: gratuluje zakupu
    Ciekawe jak?? w auto mozna tylko JPG-ami strzelac.

BaRtOn
    Guest

Domyślnie

O tak też moge spróbować, Alzail nie myślisz że doświadczenie z WB przyda sie w przyszłości np. gdy nie bede miał dostępu do komputera? A lepiej na początku się wprawiać?

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Ciekawe jak?? w auto mozna tylko JPG-ami strzelac.

Obrabiając RAW i tak możesz zmienić balans lub temperaturę.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no to gratulacje! tez dobry wybor
    www albo tez flickr

Domyślnie

Witam.
    Dostałem ostatnio propozycję. Używane body 10D za 2 tysiące. Aparat jest przywieziony ze stanów z całkowicie pewnego źródła. Obecnie mam 350D z tym lepszym obiektywem KITowym (EF-S 17-85 IS USM) i gripem.
    Rozważam możliwość sprzedaży tego zestawu i kupna 10D + jakiś dobry obiektyw za to, co mi zostanie (nie musi być szroki kąt).
    W związku z tym moja prośba, czy ktoś mógłby mi powiedzieć dokładnie, jak zachowuje się 10D w praktyce jeśli chodzi o robienie zdjęć ?
    Słyszałem argumenty, że wolna elektronika, że stary sprzęt, ale dla mnie nie ma to aż tak dużego znaczenia. Chodzi mi o to, jak zdjęcia z 10D przy tych samych parametrach mają się do zdjęć z 350D (chodzi tu na przykład o poziom zaszumienia przy wysokim ISO).
    Interesuje mnie też sprawność AF - który aparat wygrywa ?
    Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś dał mi linka do dokładnego opisu 10D. Na stronie Canona go nie znalazłem, bo już nie produkują tego sprzętu

Pozdrawiam

Andrzej

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mckwak88
    Używane body 10D za 2 tysiące.
    Nie warto, odpuść sobie za taką kasę. Maks. 1-1,5KPLN

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów