A co dokładnie robi ten s&h? To co w RSE: shadow contrast, highlight contrast?
No trudno zeby stal w ruchuZamieszczone przez muflon
Dzieki muflon za link. Tego softu nie znalem ale wyglada niezle. Jak kalka Photoshopa. Co prawda na tym screenshocie wersja na MacOSX wyglada troche ulomnie ale zwalam wine na stary system (10.2) na ktorym zainstalowano Pixel.
Trzeba bedzie sledzic ten projekt...
Kurcze, zainstalowałem. Po pierwsze: build na 64-bit jest staaary. Po drugie: nie działa, bo jest 32-bitowy (???) i brakuje mu 32-bitowych bibliotek do skanera. Co dziwne, build 32-bitowy działa, mimo że tych bibliotek wciąż nie mamZamieszczone przez muflon
Otworzyłem obrazek. Chciałem autolevele zrobić. Powiedział mi, że nie, bo już chyba robiłem kiedyś. (Zdjęcie zdecydowanie miało niedociągnięte niektóre kanały). Dobra, zwykłe levele: interfejs antyczny, brak resetowania (całość lub kanał), wolne!, nie działa! luminancja działa na R, R i B na nic, tylko zielony jako tako. Zmiana zakładki kanału powoduje przekopiowanie ustawień z poprzedniego kanału.
Okazuje się, że kanały zle działały w 16bitach. W 8-miu lepiej. Ale i tak ustawienia się kopiowały między kanałami. A potem crash "An unhandled exception occurred at $080AF4FE".
Channel mixer nie działał. Po prostu ok nie dało się kliknąć.
Kurcze, czego nie dotknąłem, to źle działa... Toż gimp przy tym to ideał. Nawet cinepaint wygląda lepiej. Jeden plus: ładny windowsowo-macowy interface...
I w zasadzie na tym mógłbyś skończyćZamieszczone przez Tomasz Golinski
Ja kiedyś też się mocno zraziłem do tego programu, gdy próbowałem nim się bawić na systemie 64bit. Na szczęście od tego czasu przeszła mi mania hakowania i na zwykłej Fedorze po tych wszystkich problemach nie ma śladu.
Chciałeś powiedzieć minus. Mam poustawiane wszystkie paski nagłówkowe na ładne szare. Pasek narzędzi też szary bo jadowito niebieskie mocno psują ocenę barw. Ten program wali niebieskim po oczach "dużo za bardzo".Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Ale przecież masz kolorki interfejsu do wyboru do koloru!Zamieszczone przez Janusz Body
To mniej-więcej miałem na myśli. Interfejs gimpa to dla mnie optimum. PS-owego nie znam, ale obiektywnie, dla klikaczy, to może byc zaletąZamieszczone przez Janusz Body
Na ich forum piszą, że mają wersje natywną pod 64-bity, tyle że jej nigdzie nie ma...Zamieszczone przez muflon
Jakoś nie wierze, że przenoszenie ustawień między kanałami to wina złej pracy na 64-bitach... Zresztą, dla Pixela przecież mój system jest 32-bitowy, tak działa jądro i biblioteki emulacyjne.
Moim zdaniem cale te 64 bity w linuksie to ciagle jedna wielka beta (jesli chodzi o aplikacje, kompatybilnosc 64-32 itp.). Kiedy kupilem sobie odpowiedni sprzet, to pierwsze co zrobilem, to wlasnie zainstalowanie wersji 64 - ale ilosc problemow typu wlasnie takiego jak Twoje - i/lub wygibasow, ktore trzeba zrobic, zeby pewne rzeczy zainstalowac - mnie skutecznie odstraszyla. Twoje narzekanie na to, ze "nie dziala" to dla mnie tak, jakbys testowal to na jakiejs developerskiej wersji dystrybucji ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Edit: porzadna kompatybilnosc 64-32 to jest w Solarisie![]()
Fajna teoria, ale nieprawdziwa
Sprawdziłem tą samą wersję na 32-bitowym gentoo na laptopie. Wszystko tak samo. Tyle, że kraszu nie było, bo szybciej zamknąłem
Jeszcze lepiej: sprawdziłem na windowsie. Praktycznie to samo, niewielkie różnice w działaniu levelsów (raczej w niedziałaniu).
Do tego sprawdziłem USM na różnych platformach. Zawsze bluruje zamiast wyostrzac :/ Wersja pod win do tego tragicznie wolna. Mały preview USM-a z foty z 6mpx generuje się parę sekund.