Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Adapter EOS/M42 z potwierdzeniem ostrości - zapisy

Mieszany widok

app3
    Guest

Domyślnie Adapter EOS/M42 z potwierdzeniem ostrości - zapisy

Witam,
    Mam możliwośc kupienia większej ilości adapterów EOS/M42 z potwierdzeniem
    ostrości (minimum 50 szt.)
    Jeśli zbierze się co najmniej 40 osób chętnych to takiego zakupu dokonam.

Cena 320 złotych, ewentualnie przez Allegro - cena 350 złotych.
    Cena dla kupujących 2 lub więcej sztuk 300 złotych/szt (przez Allegro 330 złotych)

Jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę wpisywać się w tym wątku.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przenosze do innego dzialu, bo w giełdzie nie mozna się dopisywać.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

app3
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Przenosze do innego dzialu, bo w giełdzie nie mozna się dopisywać.
    Dzięki wielkie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A mozesz okreslic skad taka cena (zrodlo) czy to tajemnica?
    Bo ja swojego kupilem za 80zl + koszt przejsciowki (zreszta cena do znalezienia w archiwum tego forum lub forum o M42).

app3
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A mozesz okreslic skad taka cena (zrodlo) czy to tajemnica?
    Bo ja swojego kupilem za 80zl + koszt przejsciowki (zreszta cena do znalezienia w archiwum tego forum lub forum o M42).
    Akurat mam możliwość kupić w Niemczech taką ilość po 65 Euro. Po dodaniu kosztów transportu ok. 200 Euro ( wolę kupić, sprawdzić i odebrac osobiście)
    daje ok 70 EURO = 280 PLN
    Nie jestem też organizacją charytatywną i 20 PLN musze miec na sztuce.

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Pewnie na 30D zbiera

Porownujac nawet jednostkowy zakup na e-bay'u cena jest spora. A to niby hurtem ma byc

Edit: Mysle ze jednak to nie bedzie 30D. Na piatke jak nic powinien uzbierac
    Owszem na ebayu niemieckim można kupić to za 56 EURO do tego dochodzi koszt przelewu około 10 EURO i koszt wysyłki ok. 18 EURO. Razem daje to 84 EURO = ok. 335 PLN
    Oczywiście hurt byłby lepszy np z odbiorem osobistym - też o tym myślałem -ale wszyscy sprzedający z którymi rozmawiałem mogli zaproponowac nie więcej niż 3 sztuki

Nie jestem canonierem (używam D70) i na D350 nie zbieram,
    jeśli na coś miałbym zbierać to tylko na na Mamiyę ZD :-D

Cytat Zamieszczone przez konradl
    Nie kręć, wiele osob czyta tu tez inne fora i wie jaka jest cena potwierdzacza przy zakupie u wykonawcy, jeszcze w dodatku hurtem.
    Idz na allego tylko najpierw zaryzykuj i kup te 40 sztuk i tam wciskaj ludziom...
    Na Allegro jestem od kiku lat

Owszem znam cenę u wykonawcy - gotowa przejściówka z potwierdzeniem ostrości to koszt 1400 Rubli czyli około 160 złotych + koszty przesyłki - ale ze względu na doświadczenie i duże ryzyko takiej transakcji nie podejmowałbym się tam dokonywać zakupu. Zresztą więcej o ty napisałem tu:
    forum o M42

Dzięki za krytycyzm, dzięki niemu wiem juz że skoro canonierzy nie są tym zainteresowani to się sprawa nie opłaci bo albo wszystkiego by się nie sprzedało albo zchodziło to by ruski miesiąc a na zamrożenie środków na dłuższy czas mnie nie stać.

Pozdrawiam

app3
    Guest

Domyślnie

Może i niefajnie ale wyżej cenię swoje (cudze zresztą też) bezpieczeństwo.

Jeśli chce ktoś kupić samą płytkę z chipem to nidługo szykuje sie zakup,
    mozna będzie taniej kupić - więcej info:
    forum o M42

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Pewnie na 30D zbiera

Porownujac nawet jednostkowy zakup na e-bay'u cena jest spora. A to niby hurtem ma byc

Edit: Mysle ze jednak to nie bedzie 30D. Na piatke jak nic powinien uzbierac
    ...

Domyślnie

Nie kręć, wiele osob czyta tu tez inne fora i wie jaka jest cena potwierdzacza przy zakupie u wykonawcy, jeszcze w dodatku hurtem.
    Idz na allego tylko najpierw zaryzykuj i kup te 40 sztuk i tam wciskaj ludziom...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Skoro i tak interesuje Cię odbiór osobisty, to nie bardziej opłaciłoby Ci się przejechać do Moskwy i mieć znacznie taniej? Cena 1 sztuki u Wiktora w detalu to 30 USD czyli koło 100 zł za sam czip, który dla większości z nas jest wystarczający. Po doliczeniu Twoich kosztów i marży miałbyć o wiele atrakcyjniejszą cenę.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

app3
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj
    Skoro i tak interesuje Cię odbiór osobisty, to nie bardziej opłaciłoby Ci się przejechać do Moskwy i mieć znacznie taniej? Cena 1 sztuki u Wiktora w detalu to 30 USD czyli koło 100 zł za sam czip, który dla większości z nas jest wystarczający. Po doliczeniu Twoich kosztów i marży miałbyć o wiele atrakcyjniejszą cenę.
    Owszem, jest to rozwiązanie dobre i bezpieczniejsze od wysyłki ale
    niezbyt wygodne.
    Do Niemiec wyjeżdzam rano a wracam wieczorem. Jadąc do Rosji tracę 3 - 4 dni w mniej komfortowych warunkach.
    Mam małe dziecko i akceptowalny w moim przypadku wyjazd możliwy byłby maksymalnie jednodniowy.
    Koszt podróży będzie co najmniej dwa razy wyższy.
    Dochodzi jeszcze uzyskanie wizy itd.
    Istnieje większe prawdopodobieństwo oczyszczenia przez kieszonkowca, jak i wiele więcej innych niprzyjemnych sytuacji.

Praktycznie cena spadłaby o jakieś 20 - 25%

Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów