Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: [Radom 3-13 sierpień] Mistrzostwa Świata w Akrobacji Samolotowej

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No i dzisiaj byłem, miód i piwo piłem. Impreza całkiem, całkiem. Pogoda o dziwo nie była tragiczna, około 13tej się na trochę rozpogodziło. Ale starty na początku się opóźniały ze względu na niską podstawę chmur, a do zawodów potrzeba chyba sześcianu nieba o boku 1km. Niestety miałem pożyczony na gwałt obiektyw ef 75-300 III od analoga i 75% zdjęć na 300mmm nadaje się do kosza , mydło większe niż w sigmie 70-300 Apo
    Ale nic to, co obejrzałem to moje.

Mejsca dla publiki są ustawione jescze gorzej niż na Airshow, od północnego zachodu na końcu pasa więc i patrzy i pstryka się pod słońce. Fatalna widoczność przy ostrym słońcu. Organizacja całości jak zwykle trochę szwankuje, dowiedzieć się czegokolwiek u kogokolwiek jest trudno. Sławojek sztuk 3 dowieźli ze znacznym opóźnieniem. Publiczności było bardzo mało, chyba za sprawą kiepskiej aury w innych częściach kraju.

Próbowałem trochę panoramowania lądujących samolotów, ale na 300mm bez IS to chyba nie dla mnie Miałem możliwość podpięcia 70-300 IS USM dzięki jakiemuś miłemu człowiekowi i chyba się na ten obiektyw jednak zdecyduję.
    Miałem ze sobą forumowe ID, i myślę że gdybym miał większy tupet to mógłbym zajść daleko ;-) żołnierze ani porządkowi nie zwracali na mnie uwagi, za to mnie brakło odwagi. Życzę powodzenia innym forumowiczom w sobotę i polecam wpaść w tygodniu, zero luda i przeszkadzajek.

Jedyne zdjecia które jako tako nadają się do publikacji (nie bijcie za bardzo ):

Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Jeśli pogoda nie zawiedzie to wybieram się w sobotę na powyższe zawody. Dwa miejsca ma u mnie Vitez (jeśli nic sie nie zmieniło to masz jakieś propozycje co do godziny wyjazdu?), więc mogę zabrać jeszcze kogoś (sztuk raz) żeby nie było za ciasno.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stratus
    Jeśli pogoda nie zawiedzie to wybieram się w sobotę na powyższe zawody.
    Prognozuja zachmurzenie srednie, bez opadow, 22 stopnie.

Dwa miejsca ma u mnie Vitez (jeśli nic sie nie zmieniło to masz jakieś propozycje co do godziny wyjazdu?), więc mogę zabrać jeszcze kogoś (sztuk raz) żeby nie było za ciasno.
    Broncobilly tez sie oferowal mnie transportowac ale nie daje znaku zycia wiec potwierdzam ze jedziemy z toba. Jako ze impreza niby o 15tej ma sie zaczac to wyjazd powinien byc tak by na 14ta dojechac, sie na spokojnie rozejrzec itp.
    Nie mam pojecia ile sie jedzie do Radomia bom niesamochodowy wiec - all up to you , ale takie szczegoly to juz na priv ugadajmy.

Uzależniony

Domyślnie

ja byłem w sobotę o godz.15, wszyscy stoją z rączkami na czole i patrzą na słońce, nawet aparatu nie wyciągałem, może o godz.17/18 da się coś zrobić jak słońce będzie niżej...
    Heniek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek
    wszyscy stoją z rączkami na czole
    Ja tam bede mial czapeczke 8)

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ja tam bede mial czapeczke 8)
    I tak niewiele pomoże jak "kosiarki" cyrkulują po południu wokół słońca :rolleyes:
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Patrzac na (ciagle zmieniajace sie) prognozy to czapeczka niepotrzebna bedzie a zdjecia wyjda beznadziejnie szare .

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W tej chwili w Radomiu trochę się przejaśniło i wyszło słońce, chmury są dosyć nisko i mocno wieje więc wszystko się może w krótkim czasie zmienić.
    Jeśli będę dzisiaj na lotnisku to po południu i postaram się was znaleźć.

Domyślnie

Witam ;o)

… skoro nikt się nie chwali, to ja ;o) wrzucę kilka moich fotek:

Ostatnio edytowane przez grzech71 ; 08-03-2007 o 16:03

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja wrzuce jutro wieczorem.
    Nie rozumiem narzekan na lokalizacje... moze w sobote inna byla - od strony ul. Lotniczej wejscie - pyszczkiem w strone hangarow i pasa startowego, tylem do slonca = swiatlo sliczne 8) .

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów