Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 89 z 89

Wątek: Canon S2 IS - plusy/minusy -

Dopiero zaczyna Awatar blue7
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie hmmm..

Cytat Zamieszczone przez DeltaFOX Zobacz posta
    Aha warto dokupic szybką kartę i zastaw ochronny bez polara tylko z UV na 58mm.
    a teraz ja mam takie oto pytanie.. Kupiłem ostatnio S2 i chcę sobie kupić po pierwsze tulejkę (przede wszystkim na Raynoxa DCR-250) a w drugiej kolejności na filtry (miałem polara i UV w S1). Ciekawi mnie w Twojej wypowiedzi średnica 58mm. W sklepach internetowych do S2 dedykowane są szkła z 52mm więc stąd zastanawiam się co daje zamontowanie 58mm szkieł i gdzie można coś takiego dostać??

Ps. Raynox ma uniwersalny gwint 49-72mm więc z jego mocowaniem nie ma problemów.
    ||||| blue7 |||||
    Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria
    ..feel the love - don't give it a name..

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poison Zobacz posta
    byc moze lepszym rozwiazaniem jest kupno H2 lub H5 (bardzo wysoko oceniane soniaki) ale niestey nie mialem okazji ich przetestowac a canona kupilem bo zawsze chcialem go miec i tyle....
    Jest taki test porównawczy S3-H5: http://tinyurl.com/mj3kv
    Miło wiedzieć że jest aparat który bardziej szumi i ma większą aberrację chromatyczną od S3.

Domyślnie

Chłopaki przestańcie dywagować na temat kręcenia video na S2, bo to przecież nie kamera. Jak na kompakt radzi sobie z tym nieźle. Jakość filmów przy najwyższych ustawieniach jest świetna jak na cyfraka. Mój komputr się nawet tnie przy ich odtwarzaniu ;-) Oczywiście ma to swoje minusy. Na karcie 1GB zmieści się niecałe 10 minut takiego filmu.

Tak jak Eddie zapłaciłem słono. W styczniu tego roku 1800 jednak, kombinowałem i załatwiłem odliczenie vat-u. Teraz mógłbym go mieć za 1100, ale to oczywiste, że ceny spadają na łeb na szyje, a ja bawie się już prawie od roku :-)
    Minusy - AF czasami głupieje do reszty. A ISO 200 wygląda tak jak bym fotografował ryż ;-) nie mówiąc już o ISO 400.
    Jednak nie żałuje. M.in. dlatego, ze nie oglądam nowości żeby się nie denerwować, że być może dałem **** z kupnem tego a nie innego. :-)
    Ostatnio edytowane przez mao ; 03-12-2006 o 12:50
    Canon S2 IS + Velbon DF 50

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

mao, jeśli bawiłeś się nim poł roku ( to strata na wartości ~100zl/miesiąc) to na pewno warto było.... jeśli zrobiłeś kilka zdjęć z ktorych jesteś dumny lub będą przez lata sprawiać Ci przyjemność to również myśle, że było warto...

teksty o tym, że kamerka słaba, dekielek spada, 4xAKU, mały LCD już mnie słabią... fakt, ISO max200, i AF ktorego trzeba się "nauczyć..." to są minusy
    ale oceńcie co innego w tej klasie ma tak mało minusów??????????? nic? :>
    mhm więc może skończta marudzić
    i w plenerek

Franek911
    Guest

Question

Witam posiadaczy S2 i mam pytanko czy ktoś z was używał karty kingston 2GB najlepiej tej szybkiej z tym aparatem i czy wspułpracuje oraz czy da się nagrać jedną pełną sekwencje filmu na nią około 15 min?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Temat odkopany

Mam pytanie, bo "szukajka" wywala mi bledy....

Czy mozna zwiekszyc preselekcje czasu w S2, aby byl dluzszy czas naswietlania niz 15sec?? Robilem fotki niebia noca, nawet efekt byl dobry, niestety przydalo by sie min. 30sek.

pkbiker
    Guest

Domyślnie 1300

za 1300 to ja s3 miesiac temu kupilem...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Temat odkopany
    Czy mozna zwiekszyc preselekcje czasu w S2, aby byl dluzszy czas naswietlania niz 15sec?? Robilem fotki niebia noca, nawet efekt byl dobry, niestety przydalo by sie min. 30sek.
    Sprawdzalem. Wychodzi na to, ze powyzej 15 s sie nie da.

Novy
    Guest

Domyślnie

Franek911 mam kingstona 2 Gb elite pro i bez problemu działa .. kumpel ma nawet 4Gb i też mu działa tyle że lexara. Ile filmu sie da nagrać to nie sprawdzałem ale jak masz soft chdk to wchodzi chyba bez ograniczeń w dodatku ostatnio jakąś kompresje nawet dorobili.
    Info ze strony chdk:
    Engages a high-compression ratio for all movie modes. File-size ratio being about 1/3rd to 1/4th smaller than normal. Some artifacts and posterizing become visible but the amount of extra time you can get out of each resolution may more than make up for this. Some space saving examples:
    640x480, 30fps, 44kHz auido = ~30 minutes, 1G limit
    640x480, 30fps, 11kHz audio = ~40 minutes, 1G limit
    640x480, 15fps, 44kHz audio = 1 hour time limit
    320x240, 15fps, 11kHz audio = 10 to 11 hours video recording space on a 4G SD card.
    Especially useful when running scripts for 1-hour video clips for surveillance recording. Or when needing to record audio-only tracks using uBASIC scripts, choosing the lowest resolution video and highest resolution audio for your sound-track. (Audio-only recording is not available from uBASIC script commands so you have to record it as a video then extract the audio track later. Since you'll be throwing away the video for an audio-only purpose the lowest resolution, highest-compressed video will afford the greatest file-size savings per audio recording.)
    Ostatnio edytowane przez Novy ; 04-09-2007 o 07:25

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów