Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Wątek: Canon S2 IS - plusy/minusy -

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Deltafox, wyluzuj. Nikt Cię przecież nie obraził tym stwierdzeniem. Tak samo jak nie jest obraźliwe, że ktoś jest ofiarą napadu rabunkowego albo oszustwa. A marketing to bądź co bądź jest w pewnym stopniu oszustwo, chyba się zgodzisz. Filmowanie w formacie bezstratnym jest, w przeciwieństwie do fotografii w RAW-ach, pomysłem absurdanym, o czym argument z DVD powinien był Cię przekonać. Sprzedawanie tego jako zalety jest oszustwem, bo dla właściciela jest to wyłącznie ograniczenie (krótki maksymalny czas nagrania na karcie).

Marketing korzysta także z innych stereotypów zakodowanych w głowach potencjalnych klientów. Przykładem tego jest stereotyp: cyfrowe->lepsze, analogowe->gorsze. Mój znajomy prawie kupił kiedyś aparat właśnie dlatego, że miał duuży zoom CYFROWY! Dlatego na chwyty marketingowe trzeba uważać, bo można paść ich ofiarą.

Za cenę S2/3 można kupić kamerę video, która będzie do tego celu znaaacznie lepsza niż jakikolwiek aparat fotograficzny, więc kupowanie aparatu do filmowania, to wg mnie wtopa pieniędzy.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 27-07-2006 o 14:10
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uprawnienia umieszczania postów