Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Wątek: Canon S2 IS - plusy/minusy -

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar DeltaFOX

Domyślnie

Odnośnie filmów, zauważ że MPEG-4 to format kompresji, powodujący utratę jakości. Jeżeli na tym Ci zależy, to nie mamy o czym rozmawiać.
    W tej sytuacji jeżeli interesuję Cię długi czas nagrywania to polecam Kodaka Z650, który w trybie 640 x 480 przy rewelacyjnych 11fps na karcie 1GB nagra ok. 1h materiału filmowego.

Filmy w S2/S3 to:

-jakość VGA, QVGA, filmiki bez utraty jakości.
    -30 klatek na sekundę(60fps-S3)
    -obraz ostry bez rozmydlania podczas nagrywania
    -stabilizacja przy nagrywaniu
    -możliwość pełnago zoomowania+użycie zoomu cyfrowego
    -dzwięk stereofoniczny
    -możliwość ustawienia parametrów tj. balans bieli, efekt kolorystyczny
    -możliwość robienia fotografi podczas rejestracji sekwencji
    -edytowanie filmików
    -przycisk szybkiego nagrywania
    -mozliwość ustawiania parametrów dzwięku, tj, czułość mikrofonu, próbkowanie czy redukcja wiatru.
    -przy oddtwarzaniu sekwencji nie słychać pracy zoomu, czy stabilizacji.

Argumenty te mówią same za siebie.

USM, nie dotyczy w żadnym wypadku jakości uzyskiwanych fotografi.
    Nie śmiem watpić, że nie wiesz co oznacza UltraSonic Motor, ale podałeś złe porównanie odnosząc się do opytki Zeissa w kompaktach Sony. Może nie jest to pełnowartościowy USM, ale element który odróżnia S2/S3 na tle konkutencji i nie wmawiaj mi że to chwyt reklamowy. A takie rzeczy jak bardzo cichy(wręcz nie słyszalny) system ustawiania ostrości, czy płynnej zmiany ogniskowej, dają się wychwycić od razu i nie ma tu mowy o jakimkolwiek chwycie marketingowym porównując to z np. obiektywami Leica w Panasonicach.

Ja podałem porównanie w których różnicę odgrywa jedynie wartość przesłony i na to chciałem żebyś zwrócił uwagę, a nie wymieniał nie proporcjonalne porównanie, o którym sam mówiłeś, że wartość przesłony nie jest naistotniejsza.

Miałem już się nie kłucić, ale nie mogę znieść jak ktoś zaprzecza temu co jest oczywiste.
    Ostatnio edytowane przez DeltaFOX ; 27-07-2006 o 01:55

Uprawnienia umieszczania postów