Cytat Zamieszczone przez DeltaFOX
1.Rewelacyjne sekwencje filmowe
W życiu. "Rewelacyjne filmy" to miało te kilka kompaktów innych producentów (w tej chwili nie pamiętam dokładnie modeli), które nagrywały filmy do MPEG4 - i nie wiem dlaczego zostało to zarzucone, bo sam bym chętnie teraz taki aparat kupił. Z 7 min. na karcie 1GB to się mogą wypchać :-P
2.Obiektyw USM, ultra cichy i szybki.
(..)
obraziłes mnie nazywjąc mnie ofiarą marketingu, kupując każdy aparat zawsze starałem się spojrzeć w szczegóły, a nie hasła reklamowe.
Jasne.. tyle, że ten USM ma tyle wspólnego z tym, co jest w lepszych (teraz właściwie we wszystkich) obiektywach DSLR tyle co "profesjonalny obiektyw klasy L" w Pro1 albo "legendarna optyka Carl Zeiss" w Sony 828 Tak, to jest dokładnie marketing, słowo kluczowe, slogan na który się nabierasz.

Jako przykład, może mało trafny bo to już inna liga, podam że za obiektyw Minolta AF 1.7f 50mm zapłaciłem 450zł. Analogiczna do niego Minolta AF 1.4f 50mm kosztowała ponad 1000zł, wiec dla kogoś ta różnica ma znaczenie.
Po co tak daleko szukać? EF 50/1.8 - 500PLN, EF 50/1.4USM - 1600 (ceny z pstryka, wiem że wyśrubowane, ale relację widać). Między tymi dwoma obiektywami jest rzeczywiście sporo różnic, ale przysłona jest zdecydowanie najmniejszą z nich.