Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Wątek: Canon S2 IS - plusy/minusy -

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar DeltaFOX

Domyślnie

Widzę Panowie, że tak to się nie dogadamy. Przypuszczam, że jesteście posiadaczami lustrzanek z przyzwointymi "szkłami" i to by wszystko tłumaczyło.
    To dział dla posiadaczy kompaktów i logiczne jest to, że dysponują ograniczonymi możliwościami fotografowania w stosunku do swoich większych braci.

Wyrażam swoją opinię, i nie zamierzam w żaden sposób być skępowany w jej wyrażaniu, nikogo tu nie obraziłem, to mnie skutecznie obrażono nazywając mnie "ofiarą współczesnego marketingu". Dziwne jest to, że nikt nie potrafi mnie o tym skutecznie przekonać, tylko wymyśla niestwożone historie jak np. o potrzebie filmowania Canonem S3 w Hollywood. Z całym szacunkiem oczekiwłem od "forumowych mądrali" poważniejszych opinii.
    Widzę, że się nie dogadamy. Amen
    Ostatnio edytowane przez DeltaFOX ; 27-07-2006 o 13:57

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DeltaFOX
    Przypuszczam, że jesteście posiadaczami lustrzanek z przyzwointymi "szkłami" i to by wszystko tłumaczyło.
    A Ty jestes posiadaczem S3 Argument odbity :-P

Cytat Zamieszczone przez DeltaFOX
    Dziwne jest to, że nikt nie potrafi mnie o tym skutecznie przekonać,
    Przekonac o czym? Ze S3 to dobry aparat (i dobrze zrobiles kupujac go? )? Tak, to dobry aparat, sam jestem o tym przekonany. Jeszcze paru rzeczy mu brakuje, prawde mowiac gdyby mial te filmy w MPEG4 to wrecz zastanowilbym sie nad zakupem (niedlugo moze mi sie to przydac) - ale i bez tego to fajna zabawka. Pod tym wzgledem sie zgadzamy

Natomiast Twoje dywagacje o "obiektywie z USM" to wlasnie dokladnie mlyn na wode marketingu Canona. Dzieki temu, ze 99% ludzi nabiera sie na takie rzeczy, ciagle zamiast prawdziwego postepu bedziemy mieli hasla reklamowe jak te, ktore cytowalem wyzej (L-ka i Zeiss).

No i sorry, ale stwierdzenie, ze MJPEG jest lepszy od MPEG4, bo jest bezstratny "i nie mamy o czym rozmawiac" to kompletna bzdura. Ale ponownie, producentom to jest na reke, bo to fajnie brzmi: "filmy limitowane pojemnoscia karty" - nie trzeba sie zbytnio napocic przy robieniu chipa - bo osiagniecie tego samego celu (czytaj: takiego samego sloganu) dla MPEG4 wymagaloby sporo mocniejszej elektroniki. I poki co sie nie oplaca, bo.. patrz wyzej, ludzie i tak kupia

Uprawnienia umieszczania postów