Dla mnie S2/S3, mają przynajmniej dwe cechy które miażdzą każdą konkurencję i nie sposób się z tym zgodzić.
1.Rewelacyjne sekwencje filmowe
2.Obiektyw USM, ultra cichy i szybki.
Nie zamierzam już wiecej się sprzeczać, nie wiedzę w tym celu. Może dlatego, że decydując się na S3 zależało mi na możliwości filmowania.
Gwozdzt, obraziłes mnie nazywjąc mnie ofiarą marketingu, kupując każdy aparat zawsze starałem się spojrzeć w szczegóły, a nie hasła reklamowe. Napisałem, że to tylko mały szczegół, a Ty prawisz już wykład. Wcale te 0,1 liczby przesłony to nie puste liczby.
Jako przykład, może mało trafny bo to już inna liga, podam że za obiektyw Minolta AF 1.7f 50mm zapłaciłem 450zł. Analogiczna do niego Minolta AF 1.4f 50mm kosztowała ponad 1000zł, wiec dla kogoś ta różnica ma znaczenie.
Na serię G, nigdy bym się nie zdecydował, a tym bardziej na zakup jakichkolwiek akcesorii, ceny G6 na rynku wtórnym są akceptowalne, ale należy pamiętać, że pozostaje on kompaktem i zamiast powiedzmy G6+lampa, wolałbym dołożyć na tanią cyfrową lustrzankę+dobrą 50-tkę.
Osobiście dokonałem dobrego wyboru, chciałem się uwonić od sterty obiektywów i innych gratów od lustrzanki. Nie chciałem już inwestować więcej w sprzęt(to jest jak jakieś uzależnienie), szukałem czegoś uniwersalnego dlatego wybór padł na S3. POLECAM