Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 89

Wątek: Canon S2 IS - plusy/minusy -

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiesko
    WIELKOSC MATRYCY S2 1/2.5" CCD A620 A610 1/1.8" CCD KOLEGO gwozdzt GDZIE WIEKSZA MATRYCA CO???
    Ułamki już przerabiałeś?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

wiesko
    Guest

Domyślnie

S2 Jest Bombowym Aparatem W Swojej Klasie Wszystkie Negatywne Wypowiedzi W Tym Watku Sa Naprawde Zalosne Koledzy Poznajcie Sprzet A Dopiero Potem Piszcie Swoje Wypociny S2 Jest Przeznaczony Dla Ludzi Majacych Troche Pojecia Na Temat Fotografji Cyfrowej Nie Dla Takich Debili Technicznych

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

WIELKOSC MATRYCY S2 1/2.5" CCD A620 A610 1/1.8" CCD KOLEGO gwozdzt GDZIE WIEKSZA MATRYCA CO???
    Z tych 2 liczb mniejsza jest 1/2,5, dowiesz się tego w każdej podstawówce.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Boższsz, widzisz i nie grzmisz. Wakacje i najazd dziecków z neostrady jest czy co?
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p_lar
    Boższsz, widzisz i nie grzmisz. Wakacje i najazd dziecków z neostrady jest czy co?
    Boższsz też widać na wakacjach...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy ktos moglby przeniesc wypowiedzi Wieska do jakiegos watku humorystycznego, niekoniecznie na tym forum? ;D

poison
    Guest

Domyślnie

mam s3. rzeczywiście af moglby byc szybszy ale gdy mam dobre oswietlenie to jeszcze nigdy mi sie nie zgubil i dziala bez zarzutu. oczywiscie problem jest kiedy to oswietlenie jest marne ale wtedy wychodza lepsze zdjecia niz ze wszystkich panasonikow np fz30 i finepixow np5600/9500. problem zdjec to nie tylko probem s1/2/3. wszystkie aparaty tak samo marnie sobie z tym radza.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

S2 Jest Przeznaczony Dla Ludzi Majacych Troche Pojecia Na Temat Fotografji Cyfrowej Nie Dla Takich Debili Technicznych
    wiesko, wrzuc na luz, bo przeginasz!, udowodnij swoja wiedze w wypowiedziach a nie w epitetach - traktuj ten post jako pierwsze ostrzezenie

Dopiero zaczyna Awatar DeltaFOX

Domyślnie

Ten kto deklasuje S2, faktycznie się nie zna. Jeżeli ktoś znajdzie lepszy aparat w tej cenie to jest super master blaster od disaser. Tak na paważnie, niedawno kupiłem S3 wiec różnica nie wielka. Sprawa AF, zupełnie muszę się nie zgodzić, z Eddim. Dla mnie jest szybki i precyzyjny, nawet w zupełnej ciemności przy wspomaganiu AF, bez problemu łapie ostrość. Wiem co mówie bo do niedawna używałem cyfrowej lustrzanki Konika-Minolta D7D, a tam to można stracić nerwy.

Inną sprawą jest LCD, może trochę mały(w S3 2.0) ale mniej prądożerny, co się przkłąda na ilość wykonanych zdjęc. Mogę się mylić ale w kalsie hybryd to właśnie seria S, ma najdłuższą żywotność bateri. Dodatkowo jest obracany.

Pozytywnie zaskoczył mnie też obiektyw S3, ultracichy, szybki i dobry jakościowo. Co ważne nie aberruje i delikatnie winetuje, a to prawdziwa zeleta.
    Dodatkowo posiada swiatło 2.7 a nie jak u wiekszości 2.8, co ma kilka pozytywnych aspektów. Zoom 12x to standard, ale rzeczywista ogniskowa to 432mm, a nie jak u konkurencji 420mm. Sumując te wartości, łatwiej jest uzyskać mniejszą głębie ostrości, co w bardzo niewielkim procencie przypomina mi mój były rewelacyjny obiektyw KM AF 1.7 50mm:sad: .

Ergonamia aparat równierz stoii na wysokim poziomie, wszystko jest prawidłowo rozmieszczone. Obudowa powinna być solidniejsza, ale to nie magnezowe body lustrzanki.

Warto wspomieć tu o możliwościach nagrywania filmików. Nie ma aparatu, który lepiej sobie z tym radzi, dzwięk stereo to bardzo duży plus.

Aparaty S2/S3 to bardzo udana seria, S2 jest wart swoich pieniędzy, nawet S3 który jest nieproporcjonalnie droższy.

Dla mnie rewelacja, dla innych złośliwych frustracja i bardzo się cieszę, że przeniosłem się z lustrzanki na kompakt, gdyż mogłoby mnie to doprowadzić do ruiny finansowej. Naprawdę nie polecam lustrzanki dla ludzi o słabych nerwach i bez zasobnego portfela, to naprawdę odpowiedzialny wybór.

I niech nikt nie piszę bzdur, że seria S jest słaba, gdyż według mnie to poprostu amator.

bost
    Guest

Domyślnie

Mam S2 od kilku miesięcy, rzeczywiście wkurza, spadający dekielek (ale j.w. - tuleja pomaga) ale do AF się przyzwyczaiłem, po prostu wolniejszy najazd rozwiązuje problem - a jeśli nie - to innym aparatem w tej klasie jest to również nie osiągalne... Wiem, próbowałem. Pewnie teraz już za te pieniądze wydane można kupić lepszy sprzęt - ale zawsze tak jest. Można się przyzwyczaić i robić BARDZO dobre FOTOGRAFIE. Nie przesadzajcie Panowie z tymi matrycami... pozdrawiam

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów