Ułamki już przerabiałeś?Zamieszczone przez wiesko
![]()
Ułamki już przerabiałeś?Zamieszczone przez wiesko
![]()
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
S2 Jest Bombowym Aparatem W Swojej Klasie Wszystkie Negatywne Wypowiedzi W Tym Watku Sa Naprawde Zalosne Koledzy Poznajcie Sprzet A Dopiero Potem Piszcie Swoje Wypociny S2 Jest Przeznaczony Dla Ludzi Majacych Troche Pojecia Na Temat Fotografji Cyfrowej Nie Dla Takich Debili Technicznych
Z tych 2 liczb mniejsza jest 1/2,5, dowiesz się tego w każdej podstawówce.Zamieszczone przez wiesko
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Boższsz, widzisz i nie grzmisz. Wakacje i najazd dziecków z neostrady jest czy co?
Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS
Boższsz też widać na wakacjach...Zamieszczone przez p_lar
![]()
Czy ktos moglby przeniesc wypowiedzi Wieska do jakiegos watku humorystycznego, niekoniecznie na tym forum? ;D
mam s3. rzeczywiście af moglby byc szybszy ale gdy mam dobre oswietlenie to jeszcze nigdy mi sie nie zgubil i dziala bez zarzutu. oczywiscie problem jest kiedy to oswietlenie jest marne ale wtedy wychodza lepsze zdjecia niz ze wszystkich panasonikow np fz30 i finepixow np5600/9500. problem zdjec to nie tylko probem s1/2/3. wszystkie aparaty tak samo marnie sobie z tym radza.
wiesko, wrzuc na luz, bo przeginasz!, udowodnij swoja wiedze w wypowiedziach a nie w epitetach - traktuj ten post jako pierwsze ostrzezenieZamieszczone przez wiesko
![]()
Ten kto deklasuje S2, faktycznie się nie zna. Jeżeli ktoś znajdzie lepszy aparat w tej cenie to jest super master blaster od disaser. Tak na paważnie, niedawno kupiłem S3 wiec różnica nie wielka. Sprawa AF, zupełnie muszę się nie zgodzić, z Eddim. Dla mnie jest szybki i precyzyjny, nawet w zupełnej ciemności przy wspomaganiu AF, bez problemu łapie ostrość. Wiem co mówie bo do niedawna używałem cyfrowej lustrzanki Konika-Minolta D7D, a tam to można stracić nerwy.
Inną sprawą jest LCD, może trochę mały(w S3 2.0) ale mniej prądożerny, co się przkłąda na ilość wykonanych zdjęc. Mogę się mylić ale w kalsie hybryd to właśnie seria S, ma najdłuższą żywotność bateri. Dodatkowo jest obracany.
Pozytywnie zaskoczył mnie też obiektyw S3, ultracichy, szybki i dobry jakościowo. Co ważne nie aberruje i delikatnie winetuje, a to prawdziwa zeleta.
Dodatkowo posiada swiatło 2.7 a nie jak u wiekszości 2.8, co ma kilka pozytywnych aspektów. Zoom 12x to standard, ale rzeczywista ogniskowa to 432mm, a nie jak u konkurencji 420mm. Sumując te wartości, łatwiej jest uzyskać mniejszą głębie ostrości, co w bardzo niewielkim procencie przypomina mi mój były rewelacyjny obiektyw KM AF 1.7 50mm:sad: .
Ergonamia aparat równierz stoii na wysokim poziomie, wszystko jest prawidłowo rozmieszczone. Obudowa powinna być solidniejsza, ale to nie magnezowe body lustrzanki.
Warto wspomieć tu o możliwościach nagrywania filmików. Nie ma aparatu, który lepiej sobie z tym radzi, dzwięk stereo to bardzo duży plus.
Aparaty S2/S3 to bardzo udana seria, S2 jest wart swoich pieniędzy, nawet S3 który jest nieproporcjonalnie droższy.
Dla mnie rewelacja, dla innych złośliwych frustracja i bardzo się cieszę, że przeniosłem się z lustrzanki na kompakt, gdyż mogłoby mnie to doprowadzić do ruiny finansowej. Naprawdę nie polecam lustrzanki dla ludzi o słabych nerwach i bez zasobnego portfela, to naprawdę odpowiedzialny wybór.
I niech nikt nie piszę bzdur, że seria S jest słaba, gdyż według mnie to poprostu amator.
Mam S2 od kilku miesięcy, rzeczywiście wkurza, spadający dekielek (ale j.w. - tuleja pomaga) ale do AF się przyzwyczaiłem, po prostu wolniejszy najazd rozwiązuje problem - a jeśli nie - to innym aparatem w tej klasie jest to również nie osiągalne... Wiem, próbowałem. Pewnie teraz już za te pieniądze wydane można kupić lepszy sprzęt - ale zawsze tak jest. Można się przyzwyczaić i robić BARDZO dobre FOTOGRAFIE. Nie przesadzajcie Panowie z tymi matrycami... pozdrawiam