A to ja coś takiego w tym temacie pokarzę...
A to ja coś takiego w tym temacie pokarzę...
Wiem kto to był Helmut Newton, niemniej nie same rekwizyty są tu istotne a ich zestawienie i kontekst. Takiej sesji ciążowej nie było więc pisanie o wywarzaniu otwartych drzwi jest co najmniej naciągane. Z założenia ta sesja miała być na granicy kiczu to że kłóci się z Twoim poczuciem dobrego smaku niespecjalnie mnie interesuje ponieważ nie Ty byłeś zamawiającym sesję. Z resztą wolę brak dobrego smaku niż sztampę, a odsłanianie brzuszka na tle szarej tektury specjalnie kreatywne nie jest.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Biała ciąża na białym tle?
Ostatnio edytowane przez pank ; 12-03-2010 o 17:42 Powód: Automerged Doublepost
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Chyba o to chodzilo http://www.artb.com.pl/artB/portrait...ara002redp.jpg
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Pank,
o jaki kontekst ci chodzi, o ciaze w kontekscie sado-amcho? Nadal nie widze w tym zadnego chwytu formalnego, zadnej tresci, a co najwyzej marne nasladownictwo pewnych klimatow juz dawno przetrawionych przez popkulture. Zeby jeszcze od strony fotograficznej bylo to wykonane poprawnie, to bym sie nie czepial, albo chociaz zeby bylo ciekawie. Klopot w tym, ze nie jest. Chciales sie pochwalic, pochwaliles i wystarczy juz bicia piany. Bo chyba nie chcesz sie dowiedziec co w tym nie gra technicznie jak mniemam. A co do brzuszka na kartonie, to nikt sie nie silil na pseudonewtona, ot poprawne foty, jak od fotografa z Bialegostoku. Bez urazy, obywatele w tym i fotografowie z Bialegostoku i jego okolic. Lubie to miejsce i estetycznie nie mam mu nic do zarzucenia, ba!, powiem nawet, ze takich kartaczy jakie jadlem w Supraslu to mistrzostwo swiata, babka ziemniaczana z pewnej garmazerki w Bialymstoku jest lepsza niz sushi w samym Tokyo. Tyle z mojej strony co do przezyc estetycznych. :-)
Mnie się widzi pank
Sa foty standart , serduszka duperele i inne rzeczy których się widzi dużo i je się foci ale jak para jest chętna to się szaleje .
Para poszła na całość i tak 3mać.
Pozdrawiam Darek
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
no litosci przesadzasz, to juz nie mozna sado-maso sesji robic bo bylo , bo zle , bo brak smaku itd ... a wiesz ze takie rzeczy robi sie dla ludzi bo maja taka potrzebe , ochote i chca ? slabe wiec te twoje argumenty
co do techniki , pewnie , zawsze wszystko da sie lepiej
no comment...
Sado-macho złe bo już było, klimaty leśne - złe, bo już było, łąka - już było, kuchnia - już było.
roruchchu pokaż na co ty robisz, czego jeszcze nie było.
Widzisz, i tu jest pies pogrzebany. Nie rozumiesz po prostu. Po pierwsze to żadne SDM, żadnego latexu, skór, ćwieków, nic, tylko obroża z kwiatkiem i atłasowa tasiemka. Sesje ciążowe są dość osobistymi zdjęciami i żeby je zrozumieć trzeba znać ludzi ze zdjęć. W tym przypadku, para z dużym dystansem do siebie chciała się pośmiać z tego że facet ma opinię pantoflarza, generalnie, rozrywkowy chłop ale przy żonie pokorniutki i grzeczny. Poza tym chcieliśmy się pośmiać z samej konwencji zdjęć ciążowych. Co do naśladownictwa to, niestety, wszystko już było i tak to już na świecie bywa że pewne mody i style wracają, to naturalna kolej rzeczy. Dzięki temu mamy np. neoklasycyzm, neogotyk i neocotamchceszjeszcze, czepianie się tego, zwłaszcza jak samemu nie specjalnie szaleje się stylistycznie jest trochę dziwne. Nie podoba się? Ok, ma prawo, ale nie dorabiaj do tego ideologii bo zaczyna się to robić śmieszne.
Jasne, bo najciekawsze są buciki na brzuszku i rączki w serduszko.
Nie chciałem się pochwalić, tymi zdjęciami chwaliłem się w swoim wątku i tam możesz śmiało, jeżeli masz ochotę, napisać co technicznie Ci się w nich nie podoba. Z tym że, nie obraź się, mam wrażenie że koniecznie chcesz odegrać się za niepochlebne opinie na temat zdjęć maszyn.
Sto razy bardziej wolę robić niepoprawne ale ciekawe zdjęcia niż poprawne "ot takie foty". Każdemu według potrzeb, chcesz być nudny, Twoja wola, ale z tą poprawnością to bym nie szarżował bo Twoje zdanie łatwo skonfrontować z Twoimi zdjęciami. Przy okazji, za Białystok zaraz dostanie Ci się od Czachy.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący