Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 86 z 86

Wątek: Ktos zna sie na luksach?

Bywalec

Domyślnie

Dla mnie to tutaj jest uwalony balans bieli - faldy na koszulkach powinny byc moim zdaniem nieutralnie szare, a sa rozowe. Stad ogolne przebarwienie na czerwono.

Generalnie zdjecia poprawne, ale bez specjalnego szalenstwa. Mam na mysli same momenty uwiecznione, bo kadry mi kompletnie nie leza - za szeroko, bez wrazenia typowej dla siatki dynamiki.

Atakujacy Kadziu faktycznie najlepszy (Swider na lewym skrzydle tez niezly), ale... no wlasnie - ja wiem ze to Kadziu wisi w powietrzu a wystawia Zygadlo, ale warto by bylo moc poznac ich po twarzy, nie tylko po fryzurze i ogolnej sylwetce ;-)

Coś już napisał Awatar kazper
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    To jest ładne. Ładnie ich uchwyciłeś.
    http://vitez.ceron.pl/galerie/siatka...7_20060730.htm
    MNie też sie to najbardziej podoba.

Już się nie mogę doczekac Katowic. Ciekawe jak poradzę sobie z moją sigmą 70-300 pod warunkiem że się znajdzię bo narazie zaginęła pomiędzy sklepem w Krakowie i sewisem w Trójmieście, ale jestem dobrej myśli.
    kazper

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caravaggio
    Dla mnie to tutaj jest uwalony balans bieli - faldy na koszulkach powinny byc moim zdaniem nieutralnie szare, a sa rozowe. Stad ogolne przebarwienie na czerwono.

(...)
    Może się mądruję ale jak Ci się światło odbija od czerwonego (paska, spodenek, posadzki) to sobie możesz majdrować balansem w te i nazad
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p_lar
    Może się mądruję ale jak Ci się światło odbija od czerwonego (paska, spodenek, posadzki) to sobie możesz majdrować balansem w te i nazad
    Moze sie madrujesz, jak to sam powiedziales ;-)
    A balansem sobie pomajstruj "w te i nazad" w wyszukiwarce, do ktorej linka dal adamek - pod haslem "siatkowka" znajdziesz tam zdjecia z tego samego meczu, i jakos dziwnym trafem tam cienie na faldach koszulek duzo bardziej przypominaja szarosci, a mimo to kolory wygladaja naturalnie ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Mały powrót do pytania głównego.
    Ilość luxów pokazuje wartość czasu (x10) przy przysłonie 2 i ISO100.
    Np.: 1/t=125 znaczy 1250 luxów - 9EV.
    1/t=4 - 40 luxów - 4EV.
    To tak na marginesie, może się komuś przyda.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No nareszcie odpowiedz dokladnie na temat - z tymi informacjami nie bawilbym sie w az tyle zdjec testowych tylko w ciemno ustawial 1/200 f4 iso800 bo tyle swiatla daje 1000 luksow 8) . A ze wyciagnalem 1/250 to znaczy ze bylo nieco ponad 1000.

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów