Cytat Zamieszczone przez adamek
Co do raz ustawionej ekspozycji... nie neguje tego.
Ja wiem jak mi jest prościej. I wiem, że żądają ode mnie dobrze naświetlonego zawodnika - przede wszystkim.
Co z tego, że będzie idealnie naświetlone tło, jak mordka piłkarza będzie czarna? (bo akurat był murzynem np ).

Hmmm... ale dlaczego zakladasz ze w trybie M robi sie pomiar na tlo?

Ja probowalem wczesniej na halach pilkarskich na Tv - nie bylem zadowolony. Teraz, wiedzac jakie beda stroje (i kolory skory jesli juz sie upierasz ) zawodnikow oraz jakie bede mial stale oswietlenie - zrobilem pomiar na M i wyszlo raczej OK.

Jesli tobie jest prosciej fotografowac na Av - wolna wola... ale mi by sie nie chcialo pilnowac czy przypadkiem czas za dlugi nie wychodzi w stosunku do uzytej ogniskowej (chyba ze z defaultu walisz iso1600/3200 zawsze ) i/lub pozniej obrabiac nietrafione pomiarem fotki.

Po takim sprawdzeniu i nastawach uwazam szczerze ze majac stale warunki (oswietlenie, stroje) - smialo mozna robic na M. Jedyne co przy takich nastawach moze nie wyjsc to naswietlenie tla bo to ono sie zmienia, a nie akcji, a tlo jest akurat malo wazne w tym przypadku.