Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Warto Kupić Canona 70-200 F/4 L Mając Sigmę 70-300 Apo????

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Vitez - i niby co ten temat ma zobrazowac?? daje sobie reke uciac ze gdybym chwycił szkiełko tego pana stwierdziłbym ze jest all oki....., siejesz tylko panike podajac potencjalnemu klientowi tego linka.

Mozna kupic w ciemno! sprzedałem sporo tych szkiełek i nigdy nie trafiła sie skopana sztuka.

Pozdro.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Vitez - i niby co ten temat ma zobrazowac??
    Obrazuje opinie uzytkownikow na forum.
    Masz prawo z nimi polemizowac ale rob to na odpowiednim oziomie a nie w taki pretensjonalny sposob.
    Czy ta opinia jest prawdziwa czy nie - nie moj problem... ale widze ze to twoj problem biznesowo-finansowy odnosnie potencjalnego klienta i stad pewnie taka reakcja... jak to do mnie czesto pisali: wyluzuj .
    Cytat ponizej obrazuje potencjalnie biznesowe podejscie

siejesz tylko panike podajac potencjalnemu klientowi tego linka. (...)
    Mozna kupic w ciemno! sprzedałem sporo tych szkiełek i nigdy nie trafiła sie skopana sztuka.
    Jesli juz jakies pretensje chcesz wystawiac i polemizowac z opiniami to uderz do autora opinii a nie do tego, kto je przytacza.

Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Masz racje ze chodzi o sprawe/sprawy "biznesowo-finansowy " a to tylko dlatego ze teraz zanim kupiec sie zdecduje bedzie kazał potrzasac szkłem, sprawdzac pierscienie suwmiarka i nie wiadmo co jeszcze zawsze negatywna opienia działa 100X mocniej niz ta pozytywna, nie twierdze oczywiscie ze nie moze sie trafic skopane szkiełko ale trzeba zachowac deczko dystansu do tego co czasami sie czyta na forum, bo badz co badz opinie tutaj wygłaszane maja bardzo silne konsekencje w pozniejszych decyzjach. Wiec mysle ze popłeniłes bład przytaczajac tylko tego linka, zapominajac o całej reszcie pozytywnych opini o tym szkle ktore mozna byłoby umiescic w kilku innyc linkach i wtedy byłoby oki, ale ty podałes tylko 1 strone pozostawiajac 2 bez odpowiedzi co dla człowieka ktory nie bardzo sie w tym wszystkim orientuje moze byc decydujace.No i nie miałem i nie mam zamiaru wchodzic w jaka kolwiek polemike traktuje to jako zwykłe przedstawienie pogladow, mam na dzieje ze cie nie uraziłem byc moze mogłem to napisac delikatniej i nie w tym a tamtym temacie, moja impulsywnosc dała sie we znaki :wink:

A co do luzu fakt przydałoby sie go troche :wink: ale praca odbiera mi go z pełna premedytacja.

Pozdro.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 15-08-2006 o 21:05

Domyślnie Nie warto kupić 70-200

Żeby podnieść poziom dyskusji pragnę dodać, że na forach Canon users zagranicą pojawiły się wątki, że 70-200 4.0 identycznie, jak 70-300 IS, daje nieostrość w pozycji pionowej. Nawoływania do rozsądku i informowanie o tym, że 4.0 nie ma ruchomej soczewki IS nie przynoszą skutku, wieść się rozprzestrzenia. Na tym wątku widzę podobną niezależność intelektualną od ogólnie przyjętej tezy, że to zoom lepszy od wielu stałek (np. od 200 2.8 L). No i dobrze. Załączam swój obrazeczek.
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 15-08-2006 o 22:18

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    A co do luzu fakt przydałoby sie go troche :wink: ale praca odbiera mi go z pełna premedytacja.
    Przyjme to jako wymowke i bede zmierzal do EOT choc zamierzalem sie odniesc dokladniej do twojej wypowiedzi.
    Zauwaz ze:

- opinie nie sa moje
    - opinia to nie osobisty atak na ciebie ani twoj biznes
    - na tym forum znajdziesz przerozne opinie na temat przeroznych szkielek. I pozytywne i negatywne, i na temat najtanszych kitow i na temat bardzo drogich eLek. Te opinie sa albo wypowiadane wprost, albo przytaczane przez kogos, albo wyciagane linki z opisow/testow/recenzji/grup usenet/innych forow.
    - patrzac na powyzsze oraz fakt ze mamy na forum co najmniej kilku sprzedawcow - tylko ty sie zachowales tak jak zachowales, przyjmujac przytoczenie takiej opinii jako osobisty atak na siebie i stosujac taktyke "najlepsza obrona jest atak" .

Szczerze sie zastanawiam czy w swietle powyzszych faktow twoja proba obrony jakosci tego szkielka w taki a nie inny sposob poprawi czy tez pogorszy twoj "biznesowy image" .
    Pomysl nad tym... dopiero raz ci sie zdarzyl taki niepotrzebny wybuch (nie wiem czemu akurat w moim kierunku, podejrzewam finalizacje transakcji + wspomniane nerwy personalne, czyli po prostu zly okres i nadwrazliwosc na pewne tematy z twojej strony).
    Mam nadzieje ze na slawi_3000 juz tak nie naskoczysz za to ze smie przytaczac czyjes negatywne opinie i niech to ja pozostane tym buforem twojego zleg humoru.

I tu wlasnie EOT.

Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Chwila, chwila czy ja dałem gdzies do zrozumienia ze odebrałem to jako atak na siebie?? absolutnie NIE, wiec nie miałem sie przed czym bronic.
    Jedynie czego bede bronił to kazdego szkiełka ktore miałem w ilosci xx bo na tej podstawie mozna wyciagnac juz jakies wnioski o jego jakosci niz majac tylko 1 sztuke. Wybuch był za co sorki! dotychczas uwazałem na emocjonalne posty tutaj dałem ciała... .A jak wpyłnie to na moj image? nie wiem to juz ocenia mnie potencjalni klienci.

slawi_3000 - tak sie tworza idiotyczne mity, ktore czasami ciezko wytłumaczyc.

Pozdro.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 16-08-2006 o 09:34

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów