kloedzy z cbZamieszczone przez MMM
nieruszajmy nikkoniarzy niech sobie maja swoj system
wszem wiadomo ze maja gorsze matryce ale nie musimy sie z tego nabijac
jak maja byc rawy to z canona w koncu to forum canon-board sie nazywa
kloedzy z cbZamieszczone przez MMM
nieruszajmy nikkoniarzy niech sobie maja swoj system
wszem wiadomo ze maja gorsze matryce ale nie musimy sie z tego nabijac
jak maja byc rawy to z canona w koncu to forum canon-board sie nazywa
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl
No właśnie! Nie śmiejmy się z nich. Oni i tak są już pokrzywdzeni przez firmę![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
To chyba oczywiste, popatrz na mój post bardziej z przymrużeniem okaZamieszczone przez shaqi
![]()
No nie wiemCzego ten battle miałby więc dotyczyć. Obróbki RAWa czy PSucia zdjęcia. Można beznadziejnie "wywołać" RAW i domęczyć go w PS tak, że będzie wyglądał cacy zwłaszcza w formacie 800 x 600. To czy RAW był PSuty już po wywołaniu w Camera RAW, C1 i RAWShooterze łatwo zweryfikować. Każdy z tych programów robi plik z zapisanymi "ustawieniami wywołania". W Camera RAW to .XMP dla przykładu. Dostarczony "rozjemcom" ;-) taki plik jest wystarczający do oceny czy PO wywołaniu w RAW coś było jeszcze majstrowane. Zmniejszenie do formatu 800 x 600 też musiało by byc "standaryzowane" bo w trakcie zmniejszania tez można sporo pomanipulować.
Pozdrawiam
Janusz
Pomysł fajny... tyle, że nie dla wszystkich. Łatwo będzie można wyłonić photoshopowego maniaka.
Nie każdy wyuczony jest tej dłubaniny.
Liczę jednak, że zdjęcia i poziom przed oraz po będą jak te, załączone poniżej...
Czekam więc na start i na pierwszy opad kopary...
Ja się natomiast do battle nie załapię![]()
Wchodzę w to, czekam na RAW'a![]()
A czy to koniecznie docelowy format musi byc znaczkiem pocztowym 800 x ...?
...
Idźmy na żywioł. Dostajesz plik i wolna ręka co z nim zrobisz. Reszte zweryfikuje ankieta, a jak potrzebne będą jakieś ograniczenia to ustali się je po pierwszej-ych seriach.
Jak bitwa ruszy dzisiaj albo jutro to sie jak najbardziej na nią piszęPotem mnie nie będzie...
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
jak sie niedlugo zacznie to ja tez wchhodze :d
20d + kit + sigma 70-300 APO DG + CF1G PRETEC Cheetah + Plecaczel![]()