A czemu nie![]()
Mogę spróbować :-D
M@riusz
A czemu nie![]()
Mogę spróbować :-D
M@riusz
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
sign me up![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
no to szukamy jakiegos RAW'a - totalnie skopanego, tylko zeby nie byl jakos za mocno przeswietlony
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Teraz tydzień będziemy szukali?Nie wstydzić się... niech ktoś da co ma i nie koniecznie tragicznego żeby dało się jeszcze coś z tym zrobić
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
ja chetnie ! mam na iso 3200, niedoswietlane o 2 EV, bo mi sie psiamac "modele" na panoramke spoznily... reflektujecie ?a tak powaznie, to co za sztuka jest uratowac skopanego rawa, ja bym proponowal opublikowac rawa z jakiejs w miare foty i zobaczylisbysmy jak ludzie inwencja potrafia ja przedstawic...
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
no to jak nie ma chetnych do pozyczenia RAW to ja znalazlem swojego, jakiegos sprzed 2 dni, robiony KIT'em widoczek z gorki na edynburg, jesli uwazacie ze sie nadaje to pisac
plik mozna zassac stad: http://rapidshare.de/files/27431396/IMG_6562.CR2.html
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Nie wiem czy się nadaje czy nie. Nie widzę żeby był przeswietlony czy rażąco niedoświetlony. Za to użyto przysłony f5.0 która bardzo średnio się nadaje do landszaftów i tutaj żadna obróbka rawa na brak ostrości nie pomoże. . Tylko ostatecznie jakie zasady(jakis regulamin baatle?). Czy tylko wywołanie rawa czy też szopowanie jaki format docelowy, jakie wymiary?Zamieszczone przez miszaqq
Ja proponuję minimum "malowania", czyli wywoływarka raw + ewentualnie levels, sharpen i healing brush w szopie/gimpie/etc. Format 50% lub 33% bo to kitrozmiaru oryginalnego i np. dać możliwość przygotowania dwóch wersji jeśli ktoś ma różne wizje przy wywoływaniu
. Może być?
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Pewnie, że możeZamieszczone przez Diodak
![]()
Liczac takie minimum to zadna zabawa. Wszystkim wyjdzie prawie to samo![]()
...