Strona 22 z 37 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 376

Wątek: [xxx] Ogólnopolski Plener CB - lato 2007

Mieszany widok

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Smile

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    skoro zglosil sie "miejscowy" (Bog zaplac), to moze warto by bylo zadecydowac o poszcegolnych sprawach:

1. termin - konkretna data, ostateczna...

jedynym problemem zdaje sie byc termin chyba.. :P
    Oj nastier, nastier, czytać uważnie trzeba cały wątek
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=203

EDIT:
    widzę że tam trafiłeś, bo głos oddany, a co do ustalania ostatecznego terminu to:
    Cytat Zamieszczone przez MacGyver
    Ankieta kończy się dopiero 2 czerwca
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 17-05-2007 o 13:42
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

no czytalem, czytalem :P plan jest banalnie prosty, ale jesli sie nie napisze, to wiadomo jak bedzie...
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    no czytalem, czytalem :P plan jest banalnie prosty, ale jesli sie nie napisze, to wiadomo jak bedzie...
    Ryzyko społecznego niezadowolenia z wyników wliczyłem w koszta wystawienia tej ankiety :-D

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A ja mam troszkę inną propozycję na wakacyjne focenie:

Słowacki Raj. Byłem tam w tamtym roku i pochlastać się chciałem że wziąłem tylko 2 rolki filmu.
    http://www.slovenskyraj.sk/strediska/sbela/pl.html
    Zdjęcia nie są moje.
    Miejsce jest w prostej linii 40 km od przejścia w Łysej Polanie. Jest pole namiotowe, i domki. Nie wiem jaka cena domków ale namioty wychodziły chyba 5zł/os/dobę. Na Słowacji jedzenie (i picie!) jest tanie. Wspaniały obiad można zjeść za 9-13 zł.
    Ja tam będę stacjonował między 1 a 14 lipca. Wszystkich chętnych zapraszam. Mogę nawet użyczyć namiotu. ep09gregory już wyraził chęć przybycia. Myślę że 2 dniową imprezę (sobota niedziela) można by zrobić. Sądzę że koszty będą mniejsze niż w jakimkolwiek Polskim mieście.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Słowacki Raj. Byłem tam w tamtym roku i pochlastać się chciałem że wziąłem tylko 2 rolki filmu.
    http://www.slovenskyraj.sk/strediska/sbela/pl.html
    Zdjęcia nie są moje.
    Miejsce jest w prostej linii 40 km od przejścia w Łysej Polanie. Jest pole namiotowe, i domki. Nie wiem jaka cena domków ale namioty wychodziły chyba 5zł/os/dobę. Na Słowacji jedzenie (i picie!) jest tanie. Wspaniały obiad można zjeść za 9-13 zł.
    Ja tam będę stacjonował między 1 a 14 lipca. Wszystkich chętnych zapraszam. Mogę nawet użyczyć namiotu. ep09gregory już wyraził chęć przybycia. Myślę że 2 dniową imprezę (sobota niedziela) można by zrobić. Sądzę że koszty będą mniejsze niż w jakimkolwiek Polskim mieście.
    wybacz ale:
    koszty wcale nie będą mniejsze niż w jakimkolwiek Polskim mieście bo:
    - dwa dni to na słowacki raj troszkę za krótko
    - koszty dojazdu będą znacznie większe dla większości z nas
    - 9-13 zł za obiad - (mój podstawowy obiad czyli czosnkowa zupa + zasmażany ser i opiekane ziemniaki bez surówek w tanim miejscu to 25+76+20 czyli 121 koron) i nie powiem bym był bardzo najedzony zresztą w polsce za 9-13 zł zjesz dobry tani obiad - zupka + drugie danie
    - cena korony sporo poszła w górę (jestem na słowacji średnio 4-5 razy w roku) poza tym w sezonie w takich miejscach ceny też rosną
    - spanie pod namiotem mnie osobiście pasuje ale nie wiem czy każdemu (w sumie to chyba wolę zapłacić i spać w normalnym łóżku z noramlnym prysznicem)

W sumie to koszty mi osobiście nie robią wielkiej różnicy ale dwa dni na słowackim raju to stanowczo za krótko jeżeli weźmie się jeszcze pod uwagę że w tych dwóch dniach musisz zarezerwować czas na dojazd i powrót
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z (do) Krakowa to jest 2 godziny drogi. 2 dni to wcale nie krótko, spokojnie mozna 2 szlaki przejść, a tak podchodząc do sprawy jak Ty to 2 dni to za krótko na cokolwiek. Nic nie zobaczysz w całości za 2 dni. Co do kosztów dojazdu to wystarczy się umówić np w 3 osoby na jeden samochód i zrzucić się na paliwo. wyjdzie na pewno taniej niz PKP czy PKS po Polsce.
    Co do jedzenia to nie wiem gdzie (lub ile) Ty jadasz ale jadłem juz nie raz w Słowackich knajpkach i zawsze się najadłem.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

robi się ot
    1. Nie każdy mieszka w Krakowie
    2. dalej uważam że dwa dni na słowacki raj to stanowczo za mało (szczególnie jeżeli wliczy się dojazd i powrót)
    3. umówić się w trzy osoby i zrzucić na paliwo można też w polsce
    (co do porównania kosztów PKS i PKP to praktycznie przy pełnym samochodzie prawie zawsze taniej wyjdzie samochodem, chyba ze ktoś ma zniżki lub daje w łapę konduktorom)
    4. co do jedzenia to koszty w barze na słowacji i barze w Polsce przy droższej koronie są porównywalne (ich wielkość również jest porównywalna)
    5. To że ty będziesz na słowacji nie oznacza że tam powinno się zrobić zlot
    6. przytoczę: "cudze chwalicie swojego nie znacie"
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta

Słowacki Raj. ....
    Zlot jest w Sandomierzu, koniec i kropka ! Jeżeli masz inny pomysł na letni plener to po prostu załóż osobny wątek.
    Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    robi się ot ...
    Właśnie :-)

Jednocześnie przypominam że wciąż aktywna jest ankieta dotycząca terminu, zainteresowanych ogólnopolskim zlotem/plenerem zapraszam do głosowania.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 22-05-2007 o 10:44

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sandomierz mi pasuje, jestem za. Ale troszkę jednak zamieszam: może Łódź? Jest co focić, no i jest w centrum kraju, więc nikt nie będzie narzekać, że daleko ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Sandomierz mi pasuje, jestem za. Ale troszkę jednak zamieszam: może Łódź? Jest co focić, no i jest w centrum kraju, więc nikt nie będzie narzekać, że daleko ;-)
    Sandomierz został klepnięty kilkadziesiąt postów temu i nie podlega już dyskusji. A poza tym, przy całym szacunku dla Łodzi, nie wiem czy typowo przemysłowe wielkie miasto jest najlepszym miejscem na organizowanie pleneru w środku gorącego lata

Strona 22 z 37 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów