chce kupić fotobank i nie wiem który są obudowy otg i są jakies digimate II i III a może coś innego, które awaryjne a które nie. moze ktos poleci mi w okolicach Krakowa kto sprzedaje??
chce kupić fotobank i nie wiem który są obudowy otg i są jakies digimate II i III a może coś innego, które awaryjne a które nie. moze ktos poleci mi w okolicach Krakowa kto sprzedaje??
Przyłączam się do zapytania kolegi - ja z kolei mam 2,5 calowy dysk który z chęcią bym wcisnął w jakiś fotobank - najlepiej z wyświetlaczem i niedrogi. Fajnie by równiez było gdybym mógł takie cudo podpinać do kompa bez potrzeby zasilacza - żeby dychało tylko na kablu usb - istnieją takie cuda ?
5dmkII.BG-E6.24-70 f/2.8L.Extreme 8GB.
350D.BG-E3.430EX.18-55.50f/1.8.TAMRON 28-75.SIGMA 70-300 APO DG.kilka inych gratów.
Polecam Digimate III
M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
580EXII
055XPROB | 488rc2
ze swojej strony polecam Digimate III - uzywam od kilku miesiecy, bezproblemowo.
cena na allegro, z tego co pamietam ok.170-180 zl
Polecam X-drive s - spełnia wszystkie wymogi..... cena z dyskiem 2,5 cala - 40 GB, USB 2.0, super obudowa, wyswietlacz informacyjny, zasilanie przezz USB .... wbudowany czytnik kart CF,Mc, SD ....itp
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
a do tego dysk jaki polecasz?? i wiem , że to głupie pytanie bo przez czytnik pliki zrzucam ale chciałbym sie na 100% upewnić RAW-y też bezproblemowo??Zamieszczone przez nastier
sam używam otg kupionej pare miesięcy temu - bez awari. Ma pare minusów - brak wyświetlacza, co za tym idzie brak danych o postępie kopiowania i zajętej przestrzeni dysku, funkcje sygnalizuje diodami - kopiowanie, koniec kopiowania i czy proces powiódł się. Ma też zalety - tania/poniżej 100zł - /oczywiście trzeba doliczyć koszt dysku ~220zł za 40GB/, zasilana zewnętrznie akumulatorkami AA, w czasie kopiowania na kompa nie używa zasilania, czerpie przez USB. Szybkość kopiowania porównywalna do Digimate.
mam seagate'a 30 GB. dokladnych oznaczen modelu nie pamietamZamieszczone przez marekb
![]()
a akumulator wymienny??Zamieszczone przez nastier
Digimate III - czy mozna podlaczyc zewnetrzne zasilanie? Pytam bo chce tego rowniez uzywac jako zewnetrzny dysk do laptopa.